Започват „Дни на екологията” в Бургас

Публикувано на 25/09/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 2 986 пъти

Отдадени на идеята за "По-чист Бургас", жителите на морския град ще имат възможност да присъстват на множество интересни експертни форуми и презентации по темата между 23 и 30 септември. В този период се провеждат т.нар. "Дни на екологията" в Бургас, като основната цел е създаването на една по-чиста и приятна градска среда.


Ще се проведе демонстрация на подземните контейнери за отпадъци

Програмата на "Дни на екологията" предвижда разнообразни дейности и инициативи, които да фокусират вниманието върху опазването на околната среда и внедряването на модерни методи за събиране и обработка на отпадъците. Сред тях неслучайно е демонстрацията на подземните контейнери за събиране на отпадъци, като първите съоръжения от този тип започнаха да функционират в Бургас още през август.


Интересни презентации и дни на отворените врати

До 30 септември жителите на града ще могат да присъстват на презентации по теми като "Новите предизвикателства в разделното събиране на отпадъци от опаковки", "Иновативна технология за преработка на битови отпадъци - SRT" и много други. От 28 до 30 септември пък ще се проведат дни на отворените врати на Регионалното предприятие за обработка на отпадъци "Братово Запад", като до него е осигурен и безплатен транспорт.


Нови модерни решения за по-чиста и приятна градска среда

По време на "Дни на екологията" в Бургас ще бъдат представени и нови технологични решения за събиране на смет, които целят то да става по-лесно, бързо и удобно. Сред тях са и Мобилните центрове за разделно събиране на отпадъците, чието местоположение ще бъде променяно на всеки няколко дни така, че да е максимално достъпно за гражданите. Мобилността им и възможността за разделно изхвърляне на всякакъв тип отпадъци ги прави необходимо подобрение в градската среда на Бургас, като три от тях трябва да заработят до края този месец.


Тагове:

У нас

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
83 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта