Изоставен магазин в Русия се сдоби с нова, дървена премяна

Публикувано на 04/09/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 28/02/2023 | Видяно 2 299 пъти

Новата премяна на сградата на бившия магазин става възможна с помощта на рециклирани дървени материали от предишни проекти на Николай Полиски. По този начин получилата се разчупена дървена фасада е не само ефектна и привличаща любопитните погледи на минувачите, но и екологично съобразна.


Изоставен магазин в Русия се сдоби с нова, дървена премяна

Сградата, в която се е помещавал магазинът на малкото руско селце Звизи, се сдоби с нова, дървена премяна. Това се случва благодарение на артиста Николай Полиски, който кръщава произведението си "СЕЛПО павилион". Първата част от името е абревиатура от названието на асоциация на потребителите, на руски език. Постройката е била изоставена повече от десет години и с всяка изминала зима се е разрушавала все повече.


Строеж от дървени парчета

Стените на дървената премяна са построени от отделните рециклирани дървени парчета. Всяко от тях е подреждано и закрепвано върху другото, като леко е завъртано в противоположната на предишното поставено посока, за да се получи вълнообразния, леко "рошав" ефект.


Технология на културното възраждане на селото

Повече от 20 години Николай Полиски живее и работи в съседното на Звизи село. В своята практика той се води от желанието си да осъществява, както сам я нарича, "технология на културното възраждане на селото". Забелязвайки огромното разнообразие от ресурси, които могат да бъдат вложени в строителство или прекрояване на сгради, той се посвещава повече от 15 години на използването им в полза на изкуството.


Местни жители също допринасят за новата премяна на магазина

Ентусиазмът на Полиски, изглежда, е достатъчно заразителен, за да бъдат привлечени за каузата му местните жители. Те образуват работна бригада, благодарение на която желанието на руския артист да опакова постройката на бившия магазин се сбъдва в сравнително кратки срокове.


Огряна от светлини

Огряна от светлини, облечената в новата си дървена премяна сграда на местния магазин, изглежда още по-атрактивно. Несъмнено се превръща в любимо бижу от пейзажа на малкото селце.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
ЛЕКС БИЛД
Цялостен ремонт, Варна
26 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта