Страхотно обзаведена мансарда, побрана в едва 44 кв.м

Публикувано на 13/12/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 13/12/2016 | Видяно 63 796 пъти

По пътя към създаването на мечтания дом, днес ще се отбием до една очарователна сграда, построена през далечната 1897г. Именно в нея е разположено и великолепното жилище, което ще ви представим днес. То е дело на специалистите от Alvhem, като съчетава функционално отворено пространство и уникални детайли, които го превръщат в пример за модерна и артистична мансарда. Нека заедно разгледаме отделните помещения, докато междувременно за освежаването на дома се грижат опитните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus!


Основните помещения са слети в една обща, но просторна стая

Разкошен дизайн и невероятна функционалност - това фантастично жилище е разположено в Гьотеборг, Швеция и заема едва 44 кв.м. Решено предимно в светли нюанси, то оползотворява наличното пространство, като съчетава кухня, дневна, трапезария и дори спалня в едно общо помещение. Осъзнали, че преградните стени ще смалят допълнително апартамента, дизайнерите решават да заложат на бялото за стените и тавана, като запазят автентичните дървени греди, които внасят цвят и артистичност.

Виж още: 6 кокетни бани, проектирани изцяло за жени


Антрето е декорирано в невероятния скандинавски стил

В жилището ни въвежда очарователно антре, подчинено на изчистените линии и присъщите детайли на скандинавския стил. Масивното обзавеждане в него е заменено от практичен стенен рафт със закачалка, срещу който е разположено голямо огледало. По този начин се създава балансирана обстановка, която не е натоварена от присъствието на прекалено обемни мебели и декорации.


Дизайнът на дневната грабва вниманието още от прага й

От антрето преминаваме към уютната и хармонична дневна, която се отличава с перфектно съчетаване на минималистични мебели с интригуващи акценти. Така например централно място в нея заема класическият сив диван, който без пъстрите декоративни възглавнички би направил помещението скучно и еднообразно. Те обаче вдъхват живот и настроение в стаята, допълнени от ефектния килим, холната масичка и другите малки, но ключови детайли.


Трапезарията е семпла, но изключително хармонична

Както споменахме, общото пространство е оформено така, че да побира всички важни стаи у дома. Тук попада и трапезарията, която притежава семпло и изчистено излъчване. Впечатление прави своеобразната рамка, която оформят дървените греди около нея и по този начин я отделят визуално от останалите помещения. За обзавеждането неслучайно е избрано бялото, което създава усещане за повече простор и позволява добавянето на креативни акценти, като ваза с цветя и свещи например.

Виж още: 6 креативни дизайнерски идеи за обединяване на малка кухня и трапезария


Уникалният кухненски гръб представлява креативен завършек към дизайна на модула

Кухнята е разположена в дъното на общото помещение, като обхваща изцяло единия му ъгъл. Тя разполага с оптимално практично обзавеждане, което осигурява функционални уреди и необходимата работна площ за приготвянето на вкусни ястия. Интересни детайли в дизайна на белия модул се явяват оригиналният кухненски гръб и удобният плот, които разчупват визуално изчистената визия на кухнята и допринасят за свежия й облик.


Уютната спалня е сгушена в дъното на общото помещение

В другия край на общото помещение откриваме уютна и топла спалня, която се придържа изцяло към доминиращия стил в дома. Разделена от дневната посредством камина, тя се отличава с неповторим комфорт и интересно обзавеждане. Централно място в нея заема леглото, заобиколено от две семпли нощни лампи. Липсата на пространство за поставянето на голям модул е компенсирана от стенен гардероб, в който собствениците да съхраняват своите вещи. Хитро, нали?

Виж още: Страхотно съвременно жилище, побрано в едва 28 кв.м.


Малката баня впечатлява със свежо и приятно излъчване

В това жилище очаквано банята е компактна, но изключително удобна. Подобно на общото помещение, тук отново доминира белият цвят, който този път е разнообразен от плочки в бледо синьо. Обзавеждането на тази важна част от дома е подчинено на изчистените линии и малките акценти, които се превръщат в артистичен завършек към неговия вид. Много практично решение тук се явява разположението на душа, който оползотворява изцяло един от ъглите в помещението. Почерпете вдъхновение от този страхотен дом и преобразете още сега своето жилище, като заявите проект безплатно в MaistorPlus! Разгледайте профилите и офертите на доказани специалисти в областта, които ще ви съдействат за реализирането и на най-смелото интериорно начинание!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта