Невероятни идеи за мансарда в скандинавски стил, от които да почерпите вдъхновение

Публикувано на 03/01/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 03/01/2017 | Видяно 16 823 пъти

Тази невероятна кухня в скандинавски стил се отличава с неподправен уют и топлина, подкрепени от дървения под и ефектното осветление. Типично за този тип обзавеждане, кухненският модул притежава изчистен дизайн и завидна функционалност, с което неминуемо печели симпатиите на всяка модерна домакиня. Впечатление тук прави интригуващият черен кухненски гръб, който придава артистично излъчване на помещението, без да го прави тъмно и схлупено. Трапезната маса е небрежно поставена към кухненския интериор, изцяло ненатрапчиво.

Виж още: Преоткрийте мансардата, като я превърнете в уютна дневна


Стъклената преграда ще компенсира недостатъците на тясната мансарда

Липсата на достатъчно пространство е проблем, с който се сблъскват много домакинства, решили да превърнат мансардата в пълноценна част от жилището си. В този смисъл, ако планирате да приютите на тавана именно спалнята, заложете на максимално изчистено обзавеждане в топли кремави нюанси. За да отделите визуално спалното помещение от останалата част от дома, поставете стъклена преграда, която ще създава необходимото усещане за простор, като едновременно ще придаде и елегантност на дизайна. А скосеният таван сам ще се погрижи да внесе нужната романтична нотка.

Виж още: Мансарда с прекрасно обзавеждане от палети в индустриален стил


Елементите от дърво ще направят банята по-топла

Функционалната баня в скандинавски стил се отличава с уникално излъчване, благодарение на минималистичния си дизайн. Тя създава свежа атмосфера и съчетава разнообразни практични решения, с чиято помощ компактното пространство е оползотворено по оптимално добър начин. За да не изглежда банята на тавана прекалено студена и неприветлива, препоръчваме да интегрирате в обзавеждането й елементи от дърво или пък да поставите няколко влаголюбиви саксийни цветя. Не прекалявайте с броя на аксесоарите, пригодете функционални шкафчета, в които да сложите необходимите за банята вещи. По този начин ще изглежда спретната и подредена.

Виж още: Как да превърнем мансардата във функционална допълнителна стая?


Мансардата може да се превърне в уютна и приветлива дневна

Превръщането на мансардата в уютна дневна изисква да съобразите избора на цветове и материали с достъпа на естествена светлина до помещението. В този смисъл решението да го премените именно в скандинавски стил се оказва изключително подходящо. По този начин можете да заложите на бледи тонове за пода и стените, без дневната да изглежда скучна или негостоприемна. За целта добавете няколко ярки акцента в обзавеждането или декорациите, които да компенсират цялостния семпъл облик на стаята. Те може да се изразяват в цветни картини, малки аксесоари, а дори и да боядисате част от стена или мебел в колоритен нюанс.


Създайте уникална детска стая в скандинавски стил

Освен комфортна и практична, детската стая на тавана трябва да бъде и достатъчно вдъхновяваща. За целта обмислете внимателно вида и разположението на обзавеждането, така че помещението да разполага с обособено кътче за игра. За по-голяма функционалност поставете ефектно осветление и вградени модули за съхранение на играчки, така че да използвате максимално и без това тясното пространство. Не пропускайте да помислите за правилното съчетание на цветовете, за да се получи свежо и колоритно, но не претруфено настроение. Акцентирайте различни елементи и подберете внимателно и материалите за детската стая.


Модерната трапезария е хармонична и стилна

Като сборен пункт за цялото семейство, трапезарията непременно трябва да бъде приветлива и хармонична. Тази мисия се оказва напълно постижима с обзавеждането й в скандинавски стил, който ще придаде необходимата елегантност на интериора. Тук е желателно да доминират светлите тонове, като за визуално разчупване на помещението поставете няколко красиви саксийни цветя. Тук няма нищо излишно, всеки детайл е на мястото си, а големите прозорци позволяват нахлуването на свежа светлина, така ценна за всеки дом. Съчетанието на цветовете и скосеният таван събуждат домашния уют по уникален начин.


Невероятни идеи за мансарда в скандинавски стил, от които да почерпите вдъхновение

Превърнете мансардата в пълноценна част от жилището си, като преобразите дизайна й в духа на съвременния скандинавски стил. От избора на цветове за стените до вмъкването на артистични детайли - днес сме подбрали за вас няколко доказано успешни варианта, които ще направят ремонта на мансардата в пъти по-лесен. Разгледайте тези вдъхновяващи идеи за декориране на отделните помещения у дома и почерпете ценен опит от най-добрите специалисти в областта на интериорния дизайн.


Превърнете мансардата в удобен и вдъхновяващ офис

Всяка мансарда има потенциал да се превърне в страхотен домашен офис в скандинавски стил! За целта заложете на светли неутрални нюанси и запазете някои автентични елементи в помещението, като откритите тухлени стени или дървения под. Те ще придадат на работното пространство известна доза артистичност, която в комбинация с добра организация, ще направи помещението по-приятно и вдъхновяващо. Тези оригинални идеи със сигурност ще ви улеснят в избора на дизайн за дома, а за неговия качествен ремонт се доверете на доказани специалисти, като направите заявка в MaistorPlus напълно безплатно!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта