Защо да изберете керамика за вашия скатен покрив

Публикувано на 27/04/2016 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 07/07/2016 | Видяно 4 949 пъти

Всеки архитект или строителен предприемач разполага с разнообразие от възможности, чрез които да придаде атрактивен външен вид и функционалност на една къща. Сред тях безспорно се нарежда решението за изграждане на скатен покрив. Той не само може да осигури отличен естетичен завършек на дома, но и впечатлява с устойчивост и икономичност при всякакви климатични условия. А когато избраният материал за керемидите е керамика, която се допълва от цялостни системни решения за покрива, имаме гаранция за комфорт и сигурност.


Какви са предимствата на керамичния скатен покрив?

Богатият асортимент от продукти и системен подход, предлагани от Тондах, осигуряват всеки отделен компонент, необходим за изграждането на дълговечен скатен покрив. Защо да се спрем на керамични керемиди и аксесоари, с които да изградим нашия скатен покрив? Ето и някои от основните им предимства:

  • Бързо оттичане при обилни пролетни валежи, заради наклона. Спестявате си сериозни разходи за ремонт, предизвикани от течове.

  • В топъл и студен сезон микроклиматът за обитателите на дом със скатен покрив е отличен. Причината е във вентилацията между дъсчената обшивка и керемидите, чрез която натрупалата се влага в подпокривното пространство се отвежда навън.

  • Скатният покрив позволява преустройство на подпокривното пространство в жилищно, което се постига лесно в комбинация с удачно подбрани вътрешна обшивка и топлоизолация.

  • Стабилният покрив е важен, ако идващата зима ни изненада с повече сняг. Свличането на снежни маси се предотвратява с поставянето на системи за снегозадържане, а добре изчисленият наклон на скатния покрив позволява равномерно разпределение на тежестта на снежната покривка.

  • Къща със скатен покрив има с до 3 % по-малка ограждаща конструкция, сравнена с къща с плосък покрив, при еднаква жилищна площ. Това редуцира разходите за отопление, поради факта, че контактната повърхност със студения въздух навън е по-малка.

Бързо оттичане при обилни пролетни валежи, заради наклона. Спестявате си сериозни разходи за ремонт, предизвикани от течове.

В топъл и студен сезон микроклиматът за обитателите на дом със скатен покрив е отличен. Причината е във вентилацията между дъсчената обшивка и керемидите, чрез която натрупалата се влага в подпокривното пространство се отвежда навън.

Скатният покрив позволява преустройство на подпокривното пространство в жилищно, което се постига лесно в комбинация с удачно подбрани вътрешна обшивка и топлоизолация.

Стабилният покрив е важен, ако идващата зима ни изненада с повече сняг. Свличането на снежни маси се предотвратява с поставянето на системи за снегозадържане, а добре изчисленият наклон на скатния покрив позволява равномерно разпределение на тежестта на снежната покривка.

Къща със скатен покрив има с до 3 % по-малка ограждаща конструкция, сравнена с къща с плосък покрив, при еднаква жилищна площ. Това редуцира разходите за отопление, поради факта, че контактната повърхност със студения въздух навън е по-малка.


Кое прави керамичните керемиди толкова добри?

Керамичните керемиди допринасят за терморегулацията в жилището и се отличават с устойчивост и здравина. Достатъчно надеждни са дори и по време на градушка, затова изборът им гарантира запазването на целостта на скатния ви покрив, а оптималното им фиксиране към конструкцията не позволява разместването им при силните есенни бури.

Керамичните керемиди имат впечатляващ експлоатационен срок, който надхвърля 100 години, минимални разходи и липса на нужда от поддръжка, заради дългия живот на различните елементи в цялостната покривна система. Когато вали дъжд, керемидите се самопочистват, а подмяната им, при нужда от такава, е бърза и лесна. Научете още за предимствата на скатния покрив и керамичните керемиди тук.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Строително-ремонтни дейности-Тодоров
Покривни услуги, София
79 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта