Как да направим разумно и ефективно планиране на покривни прозорци

Публикувано на 13/04/2016 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 07/07/2016 | Видяно 4 528 пъти

Всеки дом се нуждае от естествена светлина и колкото по-добре е насочена и използвана тя, толкова по-благоприятно се отразява на обитателите. Мансардата или таванското ви помещение могат да бъдат прекрасно осветени, особено когато вземете предвид размера на жилището си, наклона на покрива, покривния материал. Преценете хубаво кои зони желаете да снабдите с максимално ефективно осветление - плота в кухнята, детската стая, работния кът. Така ще имате по-ясна представа колко прозореца са ви необходими и какво да бъде тяхното местоположение. Не съществува опасност от това да прекалите с броя на прозорците.


Изложението има значение

Количеството осветеност, което влиза в дома ви, е в пряка зависимост от това с какво изложение ще бъдат прозорците ви. Прозорец, гледащ към юг, през зимата осигурява повече топлина, тъй като през него слънчевата светлина влиза директно и съответното помещение се нагрява пряко. В топлия пролетно-летен период на годината светлинният и топлинният поток от южните прозорци могат да се контролират посредством сенници, вътрешни и външни щори. Северното изложение означава по-малко естествена светлина, която достига косвено до вас.


Разнообразие от покривни прозорци

Лесно е да преобразите стария и тъмен таван така, че той да стане приветливо и привлекателно място за цялото семейство. За помощ в тази своя мисия можете да разчитате на разнообразието от покривни прозорци, предлагани от VELUX:

  • Покривни прозорци VELUX са с уникален дизайн с горно управление. Поставен на оптимална височина,VELUX прозорецът с горно управление, е лесен за ползване и поддръжка, дори ако директно под него са разположени мебели и осигурява прекрасна гледка, независимо дали сте изправени, или сте в седнало положение.
  • Високо поставените прозорци даряват със светлина и най-закътаните места в дома ви. Подобрена естествена вентилация ще постигнете благодарение на така наречения коминен ефект, при който позиционирате два прозореца на две позиции, една над друга.
  • Добавете светлина към етажа, който имате под таванското си помещение. За целта изградете конструкция през тавана и естествената светлина ще достигне до вас, а с нея и целодневен комфорт.
  • Прозорци за плосък покрив ви помагат да излезете от стандартното мислене и да разчитате на слънчевите лъчи за отопление и осветление.
  • Покривен прозорец VELUX и оригинален VELUX вертикален елемент, инсталирани заедно, съществено променят излъчването на стаята. Засилват връзката с обкръжаващия свят, като увеличават обсега на панорамната гледка и допускат още повече естествена светлина.
  • Светлинен тунел отвежда естествената светлина и до най-тъмните точки в жилището, каквито са например коридорите, баните или други вътрешни помещения. Наличен е във вариант за плосък и скатен покрив и дължината му достига 6 метра.

Разберете още за ефективното планиране на покривни прозорци, като посетите този линк.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта