Защо гипсовите плоскости KNAUF Cleaneo®Akustik са отличен завършек на подпокривното пространство

Публикувано на 06/04/2016 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 07/07/2016 | Видяно 3 916 пъти

Чистотата на въздуха у дома е необходимост, от която здравето ни е в пряка зависимост. Сред замърсителите, които често пренебрегваме, са използваните за подовите настилки лепила и лакове, интериорни бои, препарати за почистване, цигарен дим. Всичко това се неутрализира благодарение на съдържащите се в гипсовото ядро на перфорираните плоскости Cleaneo Akustik зеолити.

Естествените минерали, със специалните си катализиращи качества и вулканичен произход, водят до разграждането на вредните вещества и премахват миризми като бактерии, ацеталдехиди, формалдехиди и още редица летливи органични съединения. Каталитичният процес продължава 24 часа, като ефективността му може да се повиши с принудително движение на въздуха чрез климатична инсталация или таванен вентилатор. По време на процеса зеолитните минерали не се изхабяват и не се натрупват вредни вещества.


Защо гипсови плоскости KNAUF Cleaneo® Akustik са отличен завършек на подпокривното пространство

Да облицовате подпокривното си пространство с гипсови плоскости Cleaneo Akustik е равносилно на това да намалите ефекта на ехото в избраното за тях помещение, да редуцирате неприятните миризми и да заложите на съвременен дизайн. В първите месеци на 2016 г. Кнауф България дава старт на производството им, а мястото, което избира за тази своя дейност, е завод Марица в с. Медникарово. Последното значително улеснява доставката им в цялата страна и същевременно оптимизира цената им.

Перфорациите, с различни форми и размери по повърхността на плоскостите, не само придават нестандартна визия на таванните облицования, но и способстват за понижаване на реверберацията. Ефектът на ехото се намалява с помощта на споменатите вече перфорации и тънкия акустичен воал, поставен от вътрешната страна на всяка плоскост.


Обработване и фугиране на плоскостите

Монтажът на плоскостите е значително улеснен от новия FF кант, който повишава производителността, контролирайки изразходването на фугиращия материал. По този начин се постига максимално добра връзка между отделните плоскости и фугиращия материал - Knauf Jettfiller или Uniflott. Правилното поставяне на плоскостите Knauf Cleaneo Akustik, според монтажния растер, е гарантирано от точните им заводски размери: 12,5 мм дебелина, широчини между 1200 и 1300 мм, дължини между 2000 и 3000 мм. Допълнителна информация можете да получите тук.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Петров
Боядисване и декорация, София
46 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
15 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта