Кои са най-добрите решения за мансарда с малък размер?

Публикувано на 03/08/2016 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 03/08/2016 | Видяно 9 333 пъти

Мансардата често е с малки размери, затъмнена и лишена от уют и достатъчно въздух за пълноценно обитаване. Идеите ни ще ви предоставят малко вдъхновение, с което бихте могли да раздвижите атмосферата в това помещение и да оползотворите по максимално най-добрия начин малката квадратура. Разгледайте ги и ако решите да се заемете с ремонт, потърсете помощ от професионалистите в тази област, за да реализирате успешно промяната в дома си.


Идеалното работно местенце

Мансардата позволява изграждането на изключително ефективни покривни прозорци. Светлината, която те ще доставят, би могла да превърне помещението в идеалното работно място, с перфектна проветривост и комфорт. Ако основните ви дейности са свързани с работа на компютър, квадратурата не би представлявала проблем, тъй като необходимите мебели не са много и са с малки размери.

Виж още: Как да превърнете тъмния и прашен таван в най-светлата стая в дома


Спалня с ниско легло

Скосеният таван е един от основните фактори, които ограничават свободното пространство в мансардата. По-ниските мебели биха могли да решат този проблем, при това по един наистина комфортен и креативен начин. За спалнята, този метод е най-лесно приложим, а и най-ефективен, особено предвид големината на този тип мебел.


Най-светлата детска стая

Чистият въздух и ежедневното постъпване на слънчеви лъчи са двата най-важни фактора, които всеки родител трябва да предвиди за стаята на децата си. Ако имате едно или две дечица, изборът от семпли мебели с комфортни размери, без излишно натрупване на предмети с масивни форми, би могло да превърне мансардата в идеалната детска стая.


Квадратурата обикновено е идеална за една малка баня

Всички сме гледали филми, в които често се срещат бани с прозорци в интериора. Определено това доставя много повече комфорт от обичайната изкуствена светлина, която е типична за дизайна на баните в страната ни. Ако имате мансарда с малък размер, чиито функции все още не сте определили, ето едно много приятно предложение.


Поиграйте с формите и обзавеждането

Облите форми на стените и прозорците, освен че придават нетипично и интересно оформление, отварят и много повече пространство в помещението. Изисква се проектно разрешение, което да удостовери, че конструкцията на мансардата ви го позволява, останалото е въпрос на въображение.

Виж още: 12 уникални мансарди, които ще ви очароват с дизайн


Алтернативни идеи за оползотворяване на малкото помещение

Колкото и малко да е пространството, с което разполагате, вероятно би било достатъчно за една пералня и необходимите към нея консумативи - това ще превърне мансардата ви в комфортно мокро помещение. Количествата светлина, доставена директно от прозорците, както и по-топлият въздух, наличен поради високото разположение на стаята, могат да ви осигурят и подходящо местенце за изсушаване на дрехите през студените месеци. В крайна сметка, диванче или стол с приятна декорация, също са добро решение - така ще се сдобиете със стаичка за релакс и уединение. Независимо от избора, на който сте се спрели, ще ви бъде необходимо да потърсите специалист, който да ви посъветва, спрямо индивидуалните особености на проекта ви, и да ви помогне да реализирате успешно идеите си. Направете безплатна заявка при нас, за да получите оферти от водещи професионалисти, чиито профили и клиентски оценки ще можете да разгледате, за да вземете най-правилното решение.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Магнит С ЕООД
Боядисване и декорация, София
58 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
genchevstroi
Покривни услуги, София
53 извършени проекта