С какво трябва да внимавате при избора и монтажа на покривни прозорци?

Публикувано на 18/11/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 21/07/2016 | Видяно 3 189 пъти

Какво би могло да се обърка при избора на подходящи покривни прозорци и техния монтаж? Има няколко много важни фактора, които трябва да съобразите при вземането на решение, тъй като веднъж монтирани, тези прозорци ще ви служат за дълго време. За да си доставите максимален комфорт и ежедневно постъпване на здравословни количества светлина и свеж въздух, вижте съветите, предложени от VELUX - кликнете тук.


Височина и размер на прозорците

Имате две възможности да изберете покривни прозорци с горно управление или такива с долно, като това зависи от височината на надзида, посочен на снимката. Размерът на прозореца зависи както от вашите лични предпочитания, така и от неговото предназначение и от ориентацията на помещението.


Вътрешна облицовка

Изключително важен е изборът на правилни обшивки и монтажни елементи. От това зависи енергийната ефективност, предотвратяването на възможността за поява на конденз, както и количеството светлина, което ще постъпва в помещението.


Избор на модел на прозореца и подходящи щори

Знаете, че съществуват разнообразни модели покривни прозорци. Например, дървените прозорци са изключително красиви, но изискват редовна поддръжка и не са подходящи за твърде влажни помещения. От модела, който ще изберете, зависи и видът на щорите, които бихте могли да сложите. При тях също е важно да се съобразите с предназначението на стаята, както и с вашите лични необходимости за постигането на пълноценно ежедневие. Има още няколко важни съвета, които можете да научите като последвате този линк.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Иван Петков
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Топъл Дом ЕООД
Цялостен ремонт, София
16 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
26 извършени проекта