12 уникални мансарди, които ще ви очароват с дизайн

Публикувано на 28/09/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 10/07/2016 | Видяно 19 687 пъти

Кулинарните вдъхновения със сигурност се случват лесно в тази кухня под звездите. Модерна, свежа, готова да поднесе най-вкусните гозби на всеки, прекрачил прага ѝ.


Живописна мансарда в ярки цветове

Умеещите да създават красиви цветни феерии с четка и бои винаги ще имат известно предимство в създаването на оригинални интериорни решения. Излючение не прави и тази живописна мансарда, която извиква радостни емоции от пръв поглед.


Мансарда в ретро стил

Ретро духът така е обсебил тази мансарда, че почти сме готови да чуем скърцането на дървените дъски по пода, поне докато не забележим, че всъщност настилката е от плочки. За сметка на това дървото заема немалка част от стените, тавана, дори и в някои мебели се е настанило. Единствено окаченият телевизор ни показва, че домът е по-близо до нашето съвремие.


Просторна мансарда в Стокхолм

Разкриваме ви само малка част от просторна мансарда, намираща са близо до един от големите паркове в Стокхолм. Жилищната ѝ площ заема 261 кв.м., като има възможност да бъде разширена до 301 кв.м. Тъмните мебели подчертават акцента на характерните за скандинавския стил светли тонове, а светлината лесно си проправя път през разнообразието от прозорци.


Мансарда със спомени

Пространството под покрива често се използва за съхранение на стари снимки, дрехи, рисунки, изобщо - спомени. Очевидно, не е нужно всички те да бъдат затваряни в неугледни кашони, след като могат да бъдат извадени на показ и да допълнят по прекрасен начин интериора.


12 уникални мансарди, които ще ви очароват с дизайн

Животът в мансарда дава по-специална и романтична гледна точка към света. Доближава ни много повече до небето и всички слънчеви, облачни и звездни дарове, които то може да ни поднесе. Виенските кифли, придружени от каничка кафе, се чувстват като у дома си в тези подпокривни пространства, а за да ви помогнем да ги усетите още по-добре, ви предлагаме да се насладите на 12 уникални мансарди, които ще ви очароват с дизайна си. Междувременно, регистрираните в нашия сайт интериорни дизайнери са винаги готови да осъществят вашите идеи.

Първото, което приковава вниманието в тази очарователна мансарда на снимката отгоре, е великолепната гледка, разкриваща се през прозорците. Свежият въздух може да се усети дори през екрана, а симпатичните стайни растения, разположени до меката бяла мебел и в кухненската част, още повече подсилват връзката с природата.

Вижте още: Как се изолира подпокривно пространство


Мансардна стая в Хирона, Испания

Стара каменна ферма, разположена в испанския град Хирона, се преобразява в уютен дом, благодарение на креативността на дизайнерското студио "Ferran Lopez Roca Arquitectura". Решението да се запази част от камъка и да се съчетае с топлотата на дървото, е дало като резултат тази предразполагаща към пълноценен отдих мансардна стая.


Мансарда в бяло, отново в Стокхолм

Изглежда, че Стокхолм има какво да предложи по отношение на стилното обзавеждане на жилища, заемащи подпокривното пространство. Тази мансарда в бяло събужда изкушението да се отпуснем с книга в ръка в удобните, меки столове, или просто да помечтаем, отправили мисълта си далеч, през прозореца.

Вижте още: Жилище с отворен план: предимства и недостатъци


Друг прочит на детска стая в мансарда

А ето един, малко по-различен прочит на детска стая, помещаваща се в мансарда. Тук цветовете са малко по-изострени, ярки, което обаче по никакъв начин не осуетява усещането за уют. Масичката на колела поднася лека рустик закачка в интериора, а наредените край нея възглавнички подканват веднага да седнем и да опитаме от апетитните плодове.


Мансарда, приютила детска стая

Мансардата, която виждате тук, е приютила детска стая. Приятните пастелни цветове, избрани за нея, могат да укротят и най-буйното хлапе. Белият гардероб е почти незабележим, а за изморилите се от игра е предвидена малка масичка със забавни зелени столчета, непосредствено до леглото.


Стилна и артистична мансарда на шест струни

Тази стилна и артистична мансарда изглежда така, сякаш повелителят на китарата всеки момент ще влезе отново, за да ни покори със шестте ѝ струни. Осветлението умело допълва това внушение, а закачливо надничащите от тавана часовници отмерват щастливите мигове, които всеки може да изживее тук.


Приветлива мансарда с перспектива

Истински умела игра с пространството се е получила в тази приветлива мансарда. Съединяващите скосовете от двете страни дървени греди дават перспектива и дълбочина на помещението. Прозорците осигуряват щедра светлина, а за ведрото настроение се грижат цветните възглавнички, подредени върху иначе строгия сив диван.

Вашето местенце под покрива също може да се превърне в прекрасна, уютна мансарда. Нужно е само да споделите желанията си с професионалистите в MaistorPlus, като заявите проект към тях, напълно безплатно и без обвързване. В кратки срокове ще получите конкурентни оферти, ще можете да сравните профилите на кандидатствалите изпълнители, отзиви за тяхната работа. Вие решавате кого да поканите на оглед и кого да наемете, а след приключване на възложената от вас задача, оставете своята оценка в сайта.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта