Наръчник за коледна украса

Публикувано на 15/12/2016 от Габриела Санчес | Последна редакция на 15/12/2016 | Видяно 11 427 пъти

За всички истински влюбени в дома си най-прекрасното време от годината е вече тук, а именно зимен празничен сезон 2016/2017. Ако и вие попадате в групата на почитателите на коледните проекти по ръчен труд и творчество и обожавате сами да украсявате всяко кътче от къщата или апартамента, експертите на Mr.Bricolage са подготвили списък със съвети, препоръки и идеи, за да бъде вашата Коледна украса още по-специална.


Необходимите инструменти за направата на коледната украса

Комплект за декорация DREMEL: пистолет за лепене Dremel 930 - пистолет за лепене с две температурни настройки и Dremel Engraver 290 - инструмент за гравиране, карбидни накрайници за гравиране, шаблони за гравиране, универсалните лепилни пръчки и блестящи лепилни пръчки. Цена: 99.95 лв.

Ако обичате сами да правите коледните си играчки, да превръщате магически празните буркани в тържествени свещници, а елхата вкъщи е импровизация от събрани сухи клонки, обвити с канапена връв и светещ гирлянд, то в магазините на Mr.Bricolage може да намерите всички нужни инструменти и аксесоари, необходими за ръчната изработка на вашата Коледна декорация – от лепило и макетни ножове до винтоверти и бормашини.

Независимо дали вашата страст е красивата украса на дома ви за Коледа или обичате да прибавяте личен щрих към всеки детайл, комплектът за декорация Dremel ще добави креативност, практични и лични елементи към най-тържествените моменти от живота. Този комплект включва също няколко специални шаблони гравиране, позволявайки да гравирате специални форми във всякакъв материал като стъкло, керамика, метал, пластмаса, дърво и кожа. По този начин може лесно да създадете чудесна декорация за Коледно-новогодишните празници.


Украсете сами стъклен свещник

Източник: Dremel

Приказната атмосфера у дома може да обогатите с ръчно украсен стъклен свещник. Това, от което се нуждаете, е стъклена чаша (цветна или матирана), черен плат и паус. Изберете стъклена чаша и нарисувайте несложен мотив на хартия, след което поставете рисунката в чашата и я закрепете на място с малко черен плат. Трябва да виждате ясно рисунката през стъклото. Настройте Dremel Engraver инструмент за гравиране на 1-ва скорост.


Гравиране на стъклото

Източник: Dremel

Дръжте инструмента под малък ъгъл, както държите молив и гравирайте стъклото по контура на рисунката. Не е необходимо да натискате, само допрете върха точно върху стъклото и го движете непрекъснато по контура. Когато свършите, отстранете хартията и поставете плата обратно в чашата. Това ще ви помогне да видите някои пропуски в контура.


Оформете търпеливо гравюрата

Източник: Dremel

Запълнете мотива като гравирате успоредни линии, разположени възможно най-близо една до друга. Работете търпеливо по този начин, докато целият мотив се запълни и след това използвайте полиращата глава, за да получите добре оформен и професионален вид на гравюрата.


Добавете по вкус допълнителни орнаменти

Източник: Dremel

Ако решите да обогатите стъклената чаша, като залепите бляскащи елементи или допълнителни декорации, може да разчитате на пистолета за топло лепене "Dremel 930", който освен две температурни степени, разполага и с прецизен накрайник, непозволяващ прокапване.

С нискотемпературната настройка инструментът е идеален за разнообразие от творчески хоби приложения, като албум за изрезки, декориране, цветно лепене върху стъкло и т.н. Благодарение на компактните размери и добрата си ергономичност (T-образна ръкохватка, стабилна основа, разгъваща се стойка), той е идеален за лесни проекти „направи си сам” в дома и на открито, както и лепене на керамика, дърво, пластмаса, стъкло, плексиглас, картон, кожа, полистирол и тъкани. Пистолетът работи със силиконови пръчки ∅ 7 mm.

Силиконови пръчки 7х300 мм – 3 броя. Цена: 1,49лв.


Какво още ще ви е от полза за проектите „направи си сам“?

Нож макетен комплект 8 броя, цена: 4.49 лв.

За проектите „направи си сам“ полезна употреба имат макетните ножчета. Те са малки, леки и удобни за боравене, а в същото време с изключителната си острота имат доста широко приложение. Някои от основните видове ножове, които се отнасят към най-често употребяваните, са макетните ножчета с чупеща се, режеща пластина, специални ножове, хоби-арт ножове, скрапери.

Макетните ножчета вършат чудесна работа при изрязването на фигурки, при творчески дейности, свързани с оформянето на различни декорации. В същото време при по-големи промени в дома, като слагане на изолация, може да ги използвате за изрязване на нужната дължина и форма на гипсокартона, като е достатъчен лек натиск.


За страстните любители на по-грандиозните декорации

Алуминиев такер 4в1: скоби тип 140: 6-14 mm; скоби тип 53: 6-14 mm; скоби за кабел тип 36: 10-14 mm; пирони тип 300: 15 mm. Цена: 29,95 лв.

В случай че решите декорирането за Коледа у дома да излезе извън малките детайли и декоративни елементи, то със сигурност ще имате нужда от такер. Той има широко приложение, например при тапициране на мебели, закрепване на стенни покрития (текстилни тапети и др.), закрепване на хартия и фолио (коледни плакати) и закрепване на мека дървесина и плоскости. С такер може да забиете пирони, както и телени скоби.


Винаги има вариант Б: Освежете миналогодишните украси

Двукомпонентно епоксидно лепило 6 мл. Цена: 2.29 лв.

Ако по някакви причини нямате време за майсторене на коледни декоративни елементи, но сте се отказали от купуването на нова коледна украса, то може да освежите миналогодишните. С епоксидното лепило Moment Repair Epoxy Universal качествено ще залепите, поправите и възстановите коледните украси от материали като метал, дърво, керамика, порцелан, гума, стъкло, картон и пластмаса. Препоръчително е да не се използва за полипропилен и полиетилен. Лепилото е изключително устойчиво на вода, физическо натоварване и разтворители. Липилната връзка свързва за около 2-4 минути, но залепените части могат да бъдат натоварени след 30 минути. Цветът става прозрачен след като лепилото се втвърди и може да се полира, шкури, пробива, боядисва и обработва машинно 24 часа след нанасяне.


За най-малките…

Комплект за оцветяване 11 части – Цена: 5,99лв.

Ако искате да дадете възможност на децата да развихрят творческото си въображение и да се включат активно в празничното украсяване или пък да ви отменят, то тогава може да им осигурите комплект за оцветяване. И колкото повече части има, толкова по-добре. Все пак творчеството в света на детето е именно стремеж да възприеме и опознае света не такъв какъвто е, а такъв какъвто иска да бъде – чудноват, приказен и пламтящ от ярки багри. Като Коледа.


Без елха не може…

Нормандска ела - височина 175-200 см, в контейнер, с възможност за засаждане, цена: 35,99 лв.*

Изборът на коледно дръвче е първата стъпка към създаването на празнична атмосфера вкъщи. Мирисът на елха дава финалните щрихи в коледния уют. С грижа към околната среда може да заложите на жива нормандска елха в контейнер, която след празниците да засадите.

Още идеи, вдъхновение и готови решения за вашата Коледна украса може да откриете в магазините на Mr.Bricolage, както и на уебсайта: https://www.mr-bricolage.bg/. А за съвет с изгодни решения за личните ви предпочитания и най-подходящото индивидуално решение, може да разчитате на компетентните консултант-продавачи в Mr.Bricolage.

*Цените са промоционални до 31.12.2016

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта