Има ли достатъчно цвят във вашия дом?

Публикувано на 19/02/2013 от Борис Санчес | Последна редакция на 31/08/2016 | Видяно 5 322 пъти

Лесно можем да внесем цвят в дома си, като хванем четка и валяк в ръка. Дори да не ни се удава до съвършенство боядисването, пред нас е улесняващата ни алтернатива да изпратим безплатно запитване до опитни бояджии, които за кратко време да преобразят интериора ни. Дали обаче сме достатъчно смели, за да си поиграем с цяла палитра от багри, така че същата да подчини хаоса и да обърне представите ни за пространство и обем? Датската дизайнерка Малейн Лендгрийн дръзва да заличи границите на стандартното цветоусещане и създава няколко впечатляващи инсталации.  

 


Геометрия с характер

Там, където геометрията проявява категорично своя характер, всички съществуващи и още неизмислени закони за цветовете капитулират. Хипнотизирани от танца на правилните квадратни и правоъгълни форми, напълно забравяме да разсъждаваме доколко имат място едни до други несъвместяващи се нюанси на лилавото или синьото. Подобно е въздействието и на издължените вертикални линии, способни за секунди да ни въвлекат в спонтанен мисловен ребус. В обичайния случай близкото групиране на интензивни тонове би следвало да натовари ума. Вместо това, организираната от Малейн Лендгрийн пъстра гама повишава концентрацията.   


Създайте и своята цветна история

Както вероятно сами се уверявате от представените тук изображения, цветовете могат да разкажат цели истории. Стига да има кой да свали оковите от тях. В случай че у вас се е събудило желание да разчупите интериора в дома или офиса си, използвайки играта на нюансите, можете да се доверите на препоръчани дизайнери в MaistorPlus, за да изясните идеите си. Последващото боядисване пък оставете в сръчните ръце на предлагащите бояджийски услуги изпълнители. Направете безплатна заявка, сравнете оферти от няколко кандидати, вижте профилите им и препоръките към тях, и изберете с кого да работите. 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Тош ремонТ
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
36 извършени проекта