Да си направим диван от палети. Толкова е лесно!

Публикувано на 22/09/2015 от Нели Минчева | Последна редакция на 26/07/2016 | Видяно 17 656 пъти

Да притежаваш удобен и функционален диван при ограничен бюджет не е невъзможна мисия. Използването на палети за целта е интересна идея, която може първоначално да ви учуди, но ще се убедите, че става въпрос за практичен вариант, а и изпълнението не изисква много усилия.

Ако прецените, че не можете да се справите сами, обърнете се към специалист за съдействие. Той би ви предложил и други възможности за вашата нова придобивка в дневната, но засега нека се спрем на тази.


Изберете размера на своя диван от палети

Помислете добре колко голямо искате да е вашето ново дървено канапе. Хубавото при палетите е, че не заемат много място и, когато ги използваме за мебели, помещението, в което са поставени, изглежда просторно и модерно. Можете да използвате съвсем малко палети и да се сдобиете с красив ъглов диван, малко диванче или диван и табуретка.

Вижте още: Мебели от палети за по-уютна и красива тераса


Диван от палети на две нива

Ако надградите палетите, мебелта ще стане по-висока, а в бонус ще получите повече място за складиране на вещи отдолу. Всичко зависи от вас, при това, винаги можете да промените мнението си.


Предварителна обработка

Тази част е може би най-трудоемката. След като сте намерили палети - от търговец на едро, магазин или склад, обработете дървото с кит, за да запълните неравностите. Изчакайте да изсъхне и загладете с шкурка. Накрая може да грундирате или лакирате.


Нека да е цветно

Още едно предимство на палетния ви диван пред конвенционалните решения. Нанесете свеж и ярък цвят, като комбинирате с контрастни и весели възглавници. Не забравяйте, че дървото все пак е доста твърдо, така че подберете дебели и пухкави основи за сядане.

Когато решите, че ви е нужна промяна, можете лесно да промените цвета на дървеното си канапе и да внесете съвсем нова атмосфера в дневната.

Вижте още: Практични вещи от палети за дома


Диван от палети, със или без облегалка

Сами преценете дали ще се справите с монтажа на облегалката или е по-добре да потърсите помощ от дърводелец. Напълно възможно е, ако канапето не е голямо и е допряно до стената, просто да използвате огромни пухкави възглавници и да минете и без облегалка.

След като вече имате прекрасен, евтин и практичен нов диван, смело поканете приятелите си, за да им се похвалите с него. Те ще се уверят, че мебелите от палети са удобно решение и не, не служат само за екстравагантно оформление на градинското пространство.

Ако имате и други идеи за мебели от дърво, опишете ги в нашия сайт и с вас ще се свържат професионални дърводелци и майстори на мебели с конкретни оферти, от които да изберете най-добрата за вашите нужди. В MaistorPlus можете да откриете още оценки от предишни клиенти на въпросните фирми и да се ориентирате коя от тях се радва на най-голямо одобрение.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
ТИВИЕС-интериорни решения ООД
Мебели и обзавеждане, София
52 извършени проекта