Японска горска къщичка, в която всеки е добре дошъл

Публикувано на 20/01/2017 от Нели Минчева | Последна редакция на 20/01/2017 | Видяно 5 146 пъти

Макар и да изглежда като декор от приказна детска пиеса, тази горска къщичка всъщност наистина съществува. Построена е от известен архитект в планинска местност в Япония и е обитавана от две жени на около 60-годишна възраст, които са приели предизвикателството да се грижат за самотните стари хора в околността. Нека заедно разгледаме интериора на тези вълшебни къщурки, а при желание да осъществите някоя от идеите, използвани за строителството им, свържете се с доказали се архитекти, които да проектират вашия неповторим дом.


Тук всеки е приет като скъп гост

Двете дами, социална работничка и готвачка, приготвят и разнасят храна на възрастни хора без семейства. Освен това те всеки ден по обяд отварят вратите на дома си и посрещат заинтригувани лица. Едно от помещенията в жилището им е пригодено за стая за гости, в която може да се пренощува.

Вижте още: Миниатюрна къщичка, пълна с изненади


Съвременни удобства с изчистен дизайн

Интериорът на горската къщичка е изключително семпъл и изчистен. В стаите има само най-необходимото, но пък вещите са подбрани с вкус, като е залагано на качеството. Така постройката, която някои оприличават на храм, разполага с модерна и добре обзаведена кухня.


Отворени пространства и много светлина

Интересното е, че всъщност този дом се състои от няколко къщички, които са свързани помежду си и всяка една от тях е отделно помещение с определени жилищни функции. Между спалните отделения и обширната баня с тоалетна няма врати или прегради, както и където и да е другаде. Тъй като стаите са свързани една с друга под определен ъгъл, в крайна сметка интимността в различните кътчета не е нарушена.


Страхотна вана с джакузи

В средата на банята е разположена уникално красива вана с джакузи, в която уморените домакини могат да релаксират, наслаждавайки се на прекрасната гледка през огромните прозорци.

Вижте още: Вентилатори за баня: Стилни предложения с модерен дизайн


Примитивна колибка или ултрамодерен дом?

Японската къщичка е истинско архитектурно бижу, което е представяно от своя създател като копие на дървените колиби, обитавани от далечните ни прародственици. Погледната и отвътре, и отвън, тя буди възхищение и желание да потропаш на вратата, за да се насладиш на гостоприемната атмосфера.

За да бъде и вашият дом желано кътче за посещения от приятели и непознати, направете освежаващ ремонт, като за целта се доверите на препоръчан професионалист. Такъв можете да откриете в MaistorPlus. Достатъчно е да опишете своя проект, без да е необходимо никакво заплащане, и ще получите оферти от доказали се майстори. В сайта ни са налични мнения от предишните им клиенти, така че ще ви бъде лесно да решите кого да изберете.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
27 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта