Пленително красива къща, скрита под скалите в Ню Мексико

Публикувано на 13/02/2017 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 14/02/2017 | Видяно 29 458 пъти

Откъсната от света в "затънтена" скалиста местност, сгушена сред естествените форми на природата, тази къща е мечта, която ще ви вдъхнови да сътворите чудеса с дизайна на вашия дом. А за да ги изпълните, е необходимо да се доверите на истински професионалисти, които са само на "клик разстояние" от вас! 


Дом-мечта, построен в скала

"Къщата под скалите" в Ню Мексико е грандиозен проект, изпълнен за невероятните 565 хил. долара, но ако разгледате дизайна, ще се убедите, че всеки долар е заел напълно оползотворяващо място в конструкцията на този дом. Макар и напълно незабележима от разстояние, къщата е разположена на цели 2400 квадратни метра и притежава впечатляващ светъл и просторен интериор. Можете ли да повярвате, че оригиналната постройка е изградена през 1985г.?


Безупречните кухня и дневна

Силно сме впечатлени от изключително семплия и изчистен интериорен дизайн на този дом, който хваща окото още с влизането. На "първа инстанция" са разположени кухня с трапезария в едно, които са изградени с отворен таван, продължаващ до втория етаж и съответно до самия покрив. Тук, както и в следващата стая на този етаж, дневната, преобладаващ цвят е бялото и очевидно се акцентира силно на непринуден уют и близост с природата.

Виж още: Завладяващи форми, съчетали особеностите на скандинавския дизайн с иновативните решения 


Фамилна стая за творчество, почивка и топли споделени моменти

На втория етаж основна е фамилната стая. Изградена от 2 отворени помещения, тя съчетава кътче за работа и красиво ежедневно помещение с камина, масичка за кафе и столчета. Огромни прозорци разкриват невероятни гледки и от двете помещения, напомнящи на обитателите, че са обградени от всички страни с дива природа и спиращи дъха гледки.


Мансарда, превърната в романтична спалня

Малка, бяла и спретната спалня с голямо пухкаво легло и креативен прозорец, през който проникват първите слънчеви лъчи всяка сутрин. Дизайнът е в типичен винтидж стил с малко натурална декорация от сухи клонки и лампа "дръвче". Точно срещу леглото е разположена голяма стъклена врата, служеща както за втори прозорец, така и за вход към терасата. Освен тази спалня има и стая за гости, разположена в отделено мини-ателие, която се вижда още на втората снимка по-горе.

Виж още: 8 икономични трика, с които да направите спалнята по-топла и уютна


Външните помещения са съхранили природата в естествения й вид

В къщата има малка тераса (към спалнята на втория етаж), двор и градина. Видимо в тях е "пипнато" съвсем малко - изградено е комфортно местенце за сядане и естественото езерце в градината е оградено с камъни. Аранжировката е впечатляваща, но също така минимална и природно-съобразна. Вероятно вече сте се замечтали за нещата, които искате да промените или изградите в своя дом? Ако е така, потърсете специалисти, които да ви помогнат с ремонта. Опишете безплатно своя проект и ще получите конкурентни оферти - сравнете предложенията и изберете най-доброто сред тях!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Евгени Петров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта