Хобит къща извадена от приказка - мисия възможна!

Публикувано на 12/12/2016 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 13/12/2016 | Видяно 5 271 пъти

Преди известно време ви разказахме защо си струва да се опитате да си построите собствена хобит къща. След като вече познавате предимствата от притежаването на подобен дом, време е да ви вдъхновим с личния пример, който ни дава Симон Дале, чийто успешен проект е вече зад гърба му. Какви материали е използвал за създаването на нестандартното си жилище, кои са екологичните аспекти в него, както и интериорната му визия, предстои да научим в следващите редове. Превърнете и своите идеи в красива реалност, като се доверите на доказаните специалисти, регистрирани в MaistorPlus.

Вижте още: Надниквали ли сте в хобит къща?


Къща в унисон с природата

Уникалната хобит къща е построена частично под земята и постига впечатляващ унисон с природата. За направата на скелето й е използвано основно дърво. Гипсова мазилка и вар са предпочетените градивни материали за стените - комбинация, която "диша" много по-добре от бетона. Добавена е и слама, която присъства и в изпълнението на пода. Цялостното реализиране на проекта е подвластно на принципите на биоклиматичната и органична архитектура.


Сътрудничество между дъжда и покрива

Своеобразно сътрудничество се получава между дъжда и покрива на хобит къщата. Когато вали, водата се събира в покривната част, а впоследствие се използва за "зареждане" на изкуственото езерце, разположено зад постройката.


Всевиждащото око на къщата

Прозорците са очите към света във всяка къща, а това тук изглежда като да не пропуска нищо от случващото се наоколо. Придава любопитна визия на екстериора и е сред немалкото причини домът на Симон Дале да е сред най-популярните в интернет.


Удачно използване на светлината

Всяко решение при реализирането на тази хобит къща е добре премислено. Изключение не прави и ориентацията й спрямо слънцето. Избрана е така, че да осигурява достатъчно естествена светлина и топлина както за жилищните помещения, така и за отглежданите в близост растения.


Още по-светло благодарение на оберлихта

Оберлихтът представлява архитектурно изпълнение, при което през прозорци, разположени на тавана, навлиза допълнително естествена светлина във вътрешността на сградата. Именно такъв е използван и при разглежданата тук хобит къща.

Вижте още: Да следваш мечтите си навсякъде: уютен дом на колела


Какво има зад портата на тази хобит къща?

Почти може да се чуе леко дрезгавата песен на портата, която ни разкрива вътрешния свят на нашата приказна хобит къща. Посреща ни изобилие от дърво във всевъзможни превъплъщения. Виждаме го по тавана, мебелите, има го и в естествения му вид, не е пренебрегнало и прозореца.


Поглед през парапета в хобит къща

Изкачваме се на по-горно ниво в дома на Симон Дале, където ни се разкрива гледката през перилата на симпатичен парапет. Тук отново е заложено на естествения чар на дървото и единствено малкото радио до прозореца ни напомня, че разходката, която сме предприели, ни се случва в модерни времена.


Печка на дърва за студените дни

Компактна печка на дърва осигурява топлина в студените есенни и зимни дни. Игривите й пламъци са сред главните виновници за уюта в този необикновен дом.

Вижте още: ЗА или ПРОТИВ отоплението на дърва


В тази хобит къща има място и за гости!

Гости с добри сърца и весело настроение също са добре дошли под покрива на тази вълшебна хобит къща. А ако вие отлагате поканата към своите приятели във вашия дом, защото същият се нуждае от освежаване, време е да се обърнете към професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка, разгледайте профилите на изпълнители и оставените за техни реализирани проекти оценки и направете най-добрия за вас избор.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта