Имат ли място книгите в интериора на кухнята?

Публикувано на 23/05/2016 от Нели Минчева | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 18 058 пъти

Прието е да се смята, че рафтовете с книги трябва да са разположени във всекидневната или, за късметлиите с по-голям дом, в обособена за целта стая - домашна библиотека. Смятаме обаче, че е голямо удобство, при наличие на достатъчно място, част от четивата ни да се намират в кухнята. Става въпрос за готварски книги, списания, а защо не и няколко романа, в които да се потопяваме, докато чакаме сладкиша във фурната да хване хрупкава коричка.


Винаги има вариант

Не всеки може да разпростре плотовете нашир и надлъж из сравнително малкото си кухненско помещение. Но пък възможности за интересни кухненски рафтове за книги винаги могат да се открият. Помислете как да оползотворите горната част на стаята. Удачен вариант е за съхранение на вещи, които не се използват всеки ден, но са ценни за вас.

Вижте още: 6 идеи за уютна кухня, която ви връща в детството


Направете книгите част от интериора

Можете да поканите любимите си книги в кухнята като акцент в интериора. Съчетайте техните цветове с аксесоарите, раздвижете обстановката и придайте весело и колоритно настроение.


Не се страхувайте да поставите и цяла библиотека

Добре, не звучи като стандартно решение, но вижте резултата. Свежи рафтове, на които са подредени любимите ви романи. Често каним гостите си в кухнята, покажете им какви са литературните ви предпочитания, говорете за книги, изкуство, любими персонажи.


Книги под плота

Колко са дълги кухненските ви плотове? Какъвто и да е отговорът, при добро желание можете да превърнете пространството под някой от тях в мини-библиотека. Удобно е, симпатично е, уютно е.

Вижте още: Оригинални кухни от стъкло


Приложение на "загубените" пространства

Често при монтирането на уреди и мебели у дома се получават малки ниши или ъгълчета, които на пръв поглед остават неизползваеми. Но това не е така. Ако се обърнете към професионалист и му споделите идеята си точно на това място да бъде създадена възможност за съхранение на книги или списания, той ще ви предложи решение.


Пресегни се и ме прочети

Когато стените са заети от кухненски шкафове с чинии и чаши, идеален вариант за съхранение на дребни вещи е поставянето на нисък шкаф. Докато седите и пиете сутрешното си кафе, можете да се пресегнете и да разлистите някое списание.

При подобен казус или ако имате желание за сглобяването на рафтове с друго предназначение в кухнята или друга стая у дома, пуснете безплатна заявка в MaistorPlus. Ще можете да сравните получените оферти и да изберете най-добрите условия. Освен това в сайта се оставят и мнения от предишни клиенти на изпълнителя, които са полезна обратна връзка.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
10 извършени проекта