Страхотни идеи за барбекю - каква храна да си приготвим през лятото

Публикувано на 26/08/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 16/03/2023 | Видяно 19 587 пъти

Лятото е сезонът, в който предпочитаме да прекарваме колкото се може повече време си навън. Близо до природата, дневната слънчева светлина и прохладния нощен вятър. Какво по-хубаво от това да организирате едно семпло и приятно барбекю, в компанията на близките ви хора? Тук идва въпросът обаче - каква храна би била подходяща да се приготви за подобно събитие, конкретно през летния сезон? Идеята за кебапчета и кюфтета би била неприемлива за повечето от нас, тъй като в горещите месеци предпочитаме по-леки ястия. Разгледайте следващите идеи, които сме подбрали за вас, за да почерпите вдъхновение за приготвянето на лятна храна на огън! А ако желаете да подновите градината, потърсете помощта на ландшафтен екип, който ще ви съдейства по най-добрия начин, за да вдъхнете нов живот в нея!


Риба и морски дарове

Рибата на скара - класически летен специалитет, който се нарежда сред най-предпочитаните идеи за барбекю. Достатъчно е да я посолите леко, да поръсите с пипер и няколко капки лимонов сок, за да се сдобиете с перфектното ястие, подходящо както за обяд, така и за вечеря. Комбинирайте с калмари и скариди, на които са им необходими само няколко минутки на огъня. Ще си имате цяло плато с лека, вкусна и питателна храна, която ще ви очарова с вкуса си.

Виж още: За по-вкусна лятна вечер обособете грил-зона на двора


Пилешкото - по-лекият вариант за месно ястие

Вместо да купувате свински пържоли, които често са прекалено мазни и затрудняват храносмилателната система, изберете свежо пилешко месо. Ако се маринова предварително и се пече директно върху огъня, отвътре остава сочно и крехко, а отвън хваща хрупкава коричка. Идеални подправки за лятното пиле са чесън, куркума, розмарин, както и комбинираните маринати със соев сос, горчица или балсамов оцет.


Гриловани зеленчуци

Тиквички, патладжани, лук, домати, чушки - тези страхотни и свежи летни зеленчуци са пръв приятел на градинското барбекю! Стават изключително бързо и са страхотна гарнитура към пилето или рибата. Освен това, тиквичките на скара, поднесени с кисело мляко с копър и чесън, напълно могат да изместят основното ястие.


Иновативни идеи за барбекю - приготвяне на десерт

Замисляли ли сте се да приготвите нещо сладко за завършек на вечерта, като използвате единствено барбекюто? Сигурно си мислите, че това едва ли е възможно, но съвсем не е така. Най-вкусният, лесен и лек десерт, идеален за изпичане върху скарата - това са плодовете. Могат да се приготвят по всевъзможни начини - с глазура или без, запечени директно върху скарата, а може и да ги приготвите увити във фолио. Банани, ябълки, ананас, манго, нектарини... някои хора успешно гриловат дори диня! Експериментирайте, приложете своите идеи за барбекю, бъдете смели - сигурни сме, че вие и вашите близки ще се очаровате от резултата.

Ако имате още идеи за вашето градинско барбекю, свържете се с екип от специалисти, като пуснете заявка за проект в MaistorPlus. Само в рамките на 24 часа ще получите атрактивни оферти от водещи компании и ще имате възможност да сравните предложенията им, за да изберете най-подходящото за вас.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
82 извършени проекта