Как да се сдобиете със стилна съвременна кухня?

Публикувано на 11/04/2018 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 15/03/2018 | Видяно 5 211 пъти

Ако ви предстои скоро да ремонтирате кухнята си или да обзавеждате чисто нова такава, то е препоръчително да се запознаете със съвременните тенденции за това помещение. Разбира се, на първо място в избора ви трябва да бъдат личното ви чувство за стил и естетика, както и вашият вкус. Но нищо не пречи да почерпите нови идеи. Щом нещо е модерно, следва, че е всепризнато, харесвано от мнозина, наложило се. Така че възможността да отговори на предпочитанията ви, е голяма. Понякога човек не е наясно със себе си и желанията си и това възпира инициативността му към промяна. Ако такъв е и вашият случай, можете да се обърнете към професионален интериорен дизайнер, какъвто лесно ще откриете в нашия сайт. 


Чистота и елегантност в съвременната кухня

Съвременната кухня заема функционалността и иновативните си повърхности от модернистичното движение в дизайна. Но това не отменя използването на традиционни нотки, които внасят удобство и елегантност. В основата на съвременния дизайн стоят простотата и чистотата на линиите. Ето какво да предприемете на първо време: 

  • Поставете отличаващ се акцент на фона на бели шкафове и плотове. Това е съвет, който е често споделян от специалистите. 
  • Внесете топлота и уют, като използвате дърво в интериора. Добър вариант е също да използвате интересни цветни плочки. 
  • Не бъркайте съвременно с модерно. Модата налага правила, а съвременното означава просто да сте в крак със случващото се в момента и да извличате най-доброто от него. 


Тенденцията е за металическо и бяло

Някога кухненските уреди бяха бели. А доскоро най-търсени бяха черните. Но цветът на днешния ден е сивото, металическото. И добрата новина е, че имате различни начини да го поканите в кухнята си:

  • Печки, хладилници, абсорбатори и каквито други уреди се сетите. Иноксовият нюанс сред кухненското оборудване е все по-често срещано явление в съвременния интериор. 
  • Прибори за готвене - тенджери, тигани, черпаци. Сега те вече ще участват в кулинарния ви кът не само с практичната си роля, но и в качеството си на актуални аксесоари.  
  • Комбинация от металическо и бяло. Симбиозата между двете е много сполучлива и чудесно се балансира с топлотата, която дървото излъчва. Затова ако комбинирате тези три материи/цвята, ще се сдобиете с уютна и съвременна кухня. И най-важното - по този начин ще запазите чистотата и простотата на помещението. 


Привлечете погледите с цветен акцент

И, разбира се, съвременната кухня не бива да е скучна. Макар и на почит да са простотата и изчистеността, това не означава да се откажете от свежестта, веселите цветове и разнообразието, а само да не прекалявате с тях. Ако всичко останало в кулинарната ви зона е бяло, сиво и/или дървено, то дори е препоръчително да разведрите обстановката с ярък акцент. Сами преценете как да постигнете това:

  • Поставете цветен кухненски гръб. Той може да бъде примерно стъклен или облицован с ярки плочки.
  • Акцентирайте върху пода или една от стените. Отличителен подов нюанс, изпълнен чрез теракот или саморазливна замазка или пък наситен стенен цвят, който контрастира с бялото обзавеждане. 
  • Фокусирайте вниманието върху осветлението. Прекрасен избор е да сложите няколко висящи от тавана ви лампи. Това ще бъде едновременно модерно и функционално. 


Покажете какво имате в съвременната си кухня!

А ето и най-простия начин за обновяване. Просто сложете повече декоративни елементи из помещението. Извадете любимите си сервизи на показ. Не крийте шарените си буркани за подправки в шкафа. Ярко червените ви тенджери се превръщат в чудесен акцент в иначе семплата ви откъм цветове кухня. Сложете килим върху паркета, купете си пъстри пердета или щори. Закачете прибори, дъски за рязане или друго, което ви хрумне, на едноцветните стени. Просто развихрете въображението си. Интересното, красивото, вдъхновяващото винаги е на мода! 

Преди да се заемете с естетическата част обаче, непременно се погрижете за изправността на кухнята си. За целта само заявете проекта си и до 24 часа ще получите конкурентни оферти, които да сравните. Проучете добре бизнес страниците на отзовалите се професионалисти, чиито вече завършени проекти също можете да разгледате в платформата на MaistorPlus. Единствено от вашето решение зависи дали ще поканите някого на оглед и в последствие наемете. Направете максимално информиран избор, а след финализиране на проекта ви, оставете отзива си в сайта. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
15 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта