Хитро решение за компактни жилища - обединете хола и кухнята в едно

Публикувано на 17/08/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 17/08/2016 | Видяно 86 691 пъти

Днес архитектурната мисъл е насочена в посока за откриване на все по-интересни и функционални решения за малки жилища. Едно от тях се явява именно сливането на кухнята и дневната в общо отворено помещение, което позволява свободно преминаване и създава усещане за простор. Разгледайте тези доказано успешни варианти за обединяване на кухнята и хола, а за качественото им изпълнение разчитайте на опитни професионалисти!


Слейте визуално помещенията

Тази впечатляваща идея ни показва, че понякога обединяването на кухнята и дневната е не просто възможно, но дори силно препоръчително. Представете си за момент, че между кухнята, трапезарията и хола имаше стени. Пространството тук е толкова малко, че тези зони нямаше да бъдат хармонични отделни стаи, а по-скоро клетки, лишени от уют и красота. В случая именно визуалното сливане на помещенията допринася за изграждането на една по-спокойна и приятна обстановка.

Виж още: Впечатляващи кухни в смели сини нюанси, които ще обикнете от пръв поглед


Обединете кухнята и дневната с функционален модул

Тази оригинална идея е особено подходяща за прилагане в малки или тесни помещения, които имат нужда от повече пространство за свободно преминаване. Тук дневната и кухнята са обединени не само посредством използване на едни и същи доминиращи нюанси и материали, но и чрез изграждането на функционален модул по дължината на една от стените. Така холната секция и кухненският модул представляват една обща конструкция, която се отличава с иновативен дизайн и невероятна практичност. Хитро, нали?


Невероятно практично усвояване на ъгъла

Компактните жилища се нуждаят от функционални решения за усвояване на пространството, които позволяват обединяването на кухня и дневна в едно. По този начин помещенията няма да изглеждат схлупени и негостоприемни, а и ще се спестят разходи и време от изграждането на преградни стени между тях. Пример за подобен подход откриваме в този невероятен дом, който среща малка симпатична дневна и практична ъглова кухня. Тук дизайнерите са се спрели на семпло обзавеждане с интригуващи детайли, които придават индивидуалност на отделните зони в дома.

Виж още: Модерните тенденции в кухненския дизайн са напълно приложими и за вашата кухня


Удобният бар плот може и да спомогне за обединяването между стаите

А ето и вариант, в който холът и кухнята са обединени в едно помещение, но са визуално отделени посредством бар плот. Тази идея е изключително подходяща за малки жилища, тъй като бар плотът може успешно да замени масата за ядене, а долната му част може да се превърне и в допълнително място за съхранение на кухненски пособия. По този начин се създава усещане за уединение и комфорт в отделните помещения, което е подкрепено и от цветовия контраст, който се оформя между двете зони.


Кухненският остров – ефектен преход между кухнята и хола

Представяме ви една страхотна идея, подходяща за тези от вас, които разполагат с достатъчно пространство за интериорни експерименти! Обединете хола и кухнята в една обща стая, но създайте ефектен преход между тях с помощта на функционален кухненски остров. Този елемент не само ще ви позволи по-удобно разпределение на отделните зони в кухнята, но и може да компенсира липсата на отделна трапезария у дома.

Виж още: Забележителният индустриален стил, приложен с много вкус в кухнята (10 идеи в снимки)


Поставете дивана с гръб към кухненския модул

Сливането на кухнята и дневната несъмнено ще създаде усещане за повече простор и хармония във вашето жилище. Според специалистите оптимално удачен вариант е визуалното обединяване на помещенията, чрез използването на еднаква подова настилка и цветове за стените. Разположението на мебелите от своя страна играе ключова роля за впечатлението, което създава обстановката, затова поставете дивана с гръб към кухненския модул и така ще си осигурите две напълно отделени зони у дома в рамките на общото отворено пространство.


Премахнете масивните прегради между помещенията

На пръв поглед тук кухнята и дневната се помещават в едно общо отворено пространство. Те обаче са визуално отделени посредством различната подова настилка и интересната тухлена преграда, която създава усещането за две напълно различни помещения. Едното е подчинено на индустриалния стил и съчетава интригуващи артистични елементи, докато в другото акцентът се явява минималистичният дизайн на кухненския модул. Така впечатлението за един по-просторен дом е съчетано с желанието на собствениците за създаване на две по-малки, но уютни стаи в рамките на общото пространство.

За реализирането на тези, а и още много други интериорни идеи, се доверете на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus! Запознайте се с техните профили и оферти напълно безплатно, като заявите проект още сега!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта