Великолепни идеи за украса в кухнята на вашата селска къща

Публикувано на 02/07/2016 от Нели Минчева | Последна редакция на 26/07/2016 | Видяно 6 827 пъти

Къщата на село притежава неповторим чар. Независимо дали това е основният ви дом или кътче за отмора през уикенда и ваканциите, имотът ви заслужава да му вдъхнете онова винтидж звучене, с което асоциираме рустикалния стил. С него жилището ще придобие неповторим уют, макар и да сте го снабдили предварително с всички необходими съвременни удобства.

А най-уютното място в един дом обикновено е кухнята. Предлагаме ви няколко идеи за нейната декорация, които се надяваме да ви вдъхновят и донесат добро настроение по време на евентуалния предстоящ ремонт.


Облечете стените

Нищо не може толкова ясно да подчертае автентичния селски вид на един дом, колкото ламперията. Не, не се плашете. Няма да опаковате стените с тежка дървена ламперия тип едновремешно държавно учреждение или стара планинска хижа. Поставете леки плоскости в светли цветове, подберете подходящи шкафове и боядисани в ярък цвят столове.

Вижте още: Какви плотове да изберем за кухнята?


Весели дървени лавици

Откритите рафтове за съхранение дават две основни предимства. От една страна, необходимите ви съдове винаги са лесни за откриване, от друга, самите те служат за украса на кокетната ви кухня.

Обърнете внимание и на тази разкошна ретро мивка - в нея могат да се поберат купища мръсни чинии, чакащи ви да съберете сили за тяхното измиване, а отдолу е налично допълнително място за складиране.


Тъмни шкафове

Ако разполагате с достатъчно светлина, спокойно можете да си позволите тъмни или дори черни кухненски шкафове. В съчетание с белите стени и направения от стари тухли под те придават на помещението автентичния вид на старинните кухни, които се опушват при използването на печката за готвене и отопление.


Много цвят върху прозорците

Пердета или щори с пъстри десени са идеално решение за вашата селска кухня. Ако са щори, нагласете ги в полуспуснато положение, за да позволите на слънцето да прониква свободно в помещението и да го дарява с необходимата му светлина.

Вижте още: Модерните тенденции в кухненския дизайн са напълно приложими и за вашата кухня


Гореща украса

Окичете в кухнята си връзка с люти чушлета. Типична декорация за селски дом и полезен детайл, когато приготвяте любимото си подлютено ястие.

Прииска ли ви се да се заемете с освежаване на кухнята? Можете да откриете правилния специалист за целта в MaistorPlus. Разгледайте профилите на регистрираните при нас майстори или пуснете безплатна заявка за предвидения ремонт. Ако се спрете на втория вариант, ще получите конкретни ценови оферти и ще можете да сравните поставените условия. И кухнята ви в най-скоро време ще добие още по-приветлив и уютен вид.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Златин Господинов
ВиК Услуги, София
13 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта