7 различни начина за оформление на кухня

Публикувано на 03/02/2017 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 03/02/2017 | Видяно 55 230 пъти

Комфортната и красива кухня винаги попада в графа "задължителни придобивки" за всеки един дом. Понякога обаче е трудно да се спрем на конкретно оформление, а то е изключително важно, тъй като ще ни служи години наред. Ще ви представим 7 от най-основните варианти на кухненски композиции, както и предимствата на всеки от тях. Когато решите кой е най-добър за вас, потърсете специалист, който да ви помогне с всяка стъпка от ремонта, за да реализирате успешно своя мечтан проект.


Оформление тип "стена"

Този вариант е типичен за домове с по-малка квадратура. Той позволява кухнята да бъде скрита зад плъзгащи врати, а по-смелите подходи предлагат дори "кухня в шкаф" за този тип дизайн. Реално по този начин кухнята не заема от наличното пространство и бихте могли да разположите до нея трапезарията. Удобството е неоспоримо, но ако все пак разполагате с повече пространство, някой от следващите варианти вероятно ще е по-подходящ.

Виж още: 7 кухни, извадени от мечтите на най-организираните домакини


Оформление тип "галерия"

"Галерия" означава, че всички кухненски компоненти са позиционирани на две срещуположни стени. Този метод на обзавеждане е един от най-ефективните по отношение на домакинските дейности, затова е и сред най-често срещаните в професионалните ресторанти. Осигурява незабавен достъп до всеки уред, мивка или плот, тъй като всички елементи са разположени близо до вас. 


П-образно оформление

Това оформление изисква по-просторна площ, но именно поради тази причина заема и голяма част от свободното пространство. Идеален за осигуряване на повече място за съхранение на куненските електроуреди и организирано боравене с тях, както и плавно преминаване из различните зони.


П-образно оформление с остров

Още по-голяма от посочената по-горе квадратура, определено може да ви зарадва с възможността за изграждане на П-образна кухня с остров. Тя е много интерактивна, социална и комфортна. Островът може да се изгради с мивка, котлон или плот, а ако решите, винаги можете да го замените с маса, мека мебел или друг елемент по ваш избор. Най-добрият вариант е да е на колелца, което ви осигурява пълна свобода на действие и промяна на интериора.


П-образно оформление с бар

Тази идея е подходяща за хората, които мечтаят за голяма кухня с остров, но не разполагат с достатъчно пространство за осигуряване на свободна площ около него. Отново един много социален начин на обзавеждане, тъй като барът може да служи и като маса за хранене, а освен всичко е и много стилен.

Виж още: 5 кухненски тенденции за 2015


Ъглова (Г-образна) кухня

Много приятно оформление, което предоставя възможност да се изградят кухня и трапезария в едно и също помещение. А ако сложите маса, то тя може да бъде оползотворена, като влезе и в ролята на допълнителен плот, освен място за хранене.


Ъглова (Г-образна) кухня с остров

Освен че тази идея предоставя голямо удобство, тя отново предлага възможност за изграждането на една социална и приветлива кухня. За разлика от П-образната кухня с остров обаче, този вариант отнема по-малка част от свободното пространство. Ако изберете остров на две нива, както посочения на снимката, ще се сдобиете едновременно с маса за хранене и плот за работа. И за да постигнете най-добрите резултати, спрямо индивидуалните характеристики на вашето помещение, намерете специалист, който да извърши ремонта. Пуснете безплатна заявка и ще получите най-подходящите за вас оферти от водещи компании в областта. Прегледайте предложенията, дейностите и клиентските им оценки и ще можете лесно да вземете най-доброто решение.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
DESIGN CONSTRUCTION
Шпакловки, Варна
7 извършени проекта
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта