Как да изберем фритюрник?

Публикувано на 17/03/2016 от Светла Иванова | Последна редакция на 02/11/2018 | Видяно 8 253 пъти

Източник

Преди да тръгнете с бодра крачка към магазина, проучете точно от какъв фритюрник се нуждаете. Съществуват 3 основни вида. Електрическите фритюрници имат кръгла форма с пластмасов или метален корпус. На дъното им е монтиран нагревател с различна мощност според предназначението му. Когато фритюрникът е за домашно ползване, обикновено обемът на мазнината е до 2 литра, а кошницата му събира килограм картофи. Газовите модели загряват мазнината чрез газова горелка и са подходящи за ресторанти. Третият вид фритюрник е хермтическият, при който парата от продукта увеличава налягането във вътрешността на фритюрника.

Вижте още: Уреди, които ще ви превърнат в истински кулинарен виртуоз


Вместимост на уреда

Източник

При избора на този кухненски уред трябва да сте наясно, че има разлика между обема на съда за мазнина и максималното допустимо тегло, което може да обработвате. Колкото по-малко мазнина използвате, толкова по-добре. Някои модели дори разполагат с функция за здравославно готвене с минимум мазнина. Съдовете за олио често са с максимален обем 2,200л. и рядко надвишават 3л. Що се отнася до теглото на продуктите, традиционно то варира в рамките на килограм.


Правилна поддръжка за един "щастлив" фритюрник

Източник

Много важно условие е фритюрникът ви да се разглобява. Дори може да се каже, че това е най-същественото. Ако си вземете такъв, който не може да се разделя на части, чистенето ще ви се стори много трудно. Съществуват и фритюрници с функция за самопочистване - слагате вода, препарат и включвате на определена програма.

Вижте още: Уникални аксесоари за вино само за ценители


Как да изберем фритюрник?

Изборът на какъвто и да е кухненски уред е изключително важен. Всеки влага сума пари с надежда, че покупката ще оправдае очакванията му, както и цената си. Фритюрникът спада към дребната бяла техника и е доста често срещан, тъй като улеснява много кухненската работа и неприятната миризма на пържено. Има няколко основни характеристики, които са от значение при избора му. Днес ще ви запознаем с тях, а ако имате нужда от освежаване на кухнята, най-добре се обърнете към опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus.


Допълнителни екстри за модерни домакини

Източник

Всеки съвременен фритюрник разполага с филтър, но какъв да бъде той зависи изцяло от вас. Сменяемите модели са хитра система, която задържа миризмата в себе си. Тези филтри се сменят изключително лесно, използват се дълго и не са много скъпи. От друга страна, маслените филтри не влизат в стандартния комплект, но могат да ви бъдат от голяма полза. Те позволяват на мазнината да се филтрира бързо, позволявайки ви да приготвите пиле и десерт в едно и също олио.

Независимо какъв фритюрник ще изберете, няма нищо по-важно от уютната атмосфера в кухнята, която да предразполага към кулинарни експерименти. Ако смятате, че е време за освежителен ремонт на кухнята, не забравяйте да потърсите помощта на опитни специалисти. Направете безплатна заявка и се свържете с професионалисти с доказан опит и репутация.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
11 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
13 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
Кирил Алексиев
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта