Как да готвим в микровълнова?

Публикувано на 31/03/2020 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 31/03/2020 | Видяно 15 070 пъти

Живеем във времена, които ни принуждават често да се храним на крак в бързината с вредни продукти, които в дългосрочен план проявяват изключително неприятни странични ефекти, с което осъзнаваме колко много вредят на организма ни, но в този момент може би вече е късно. За щастие, напоследък нашумяха много алтернативни варианти за бързо приготвяне на прясна храна, подходящи дори за най-заетите хора. Готвенето в микровълнова е един от най-популярните методи, затова ще ви покажем някои от най-основните правила, с които да постигате прекрасни резултати всеки път. Всички съвети са предоставени на вниманието ни в една от темите във форума "Направи сам", която е активна още от 2005 година, до ден днешен. Прочетете повече и се включете, ако имате още въпроси. А при проблеми с техниката от по-сложно естество, разчитайте на професионалистите близо до вас!


Какво трябва да знаете за микровълновата?

Всички тела излъчват микровълни, дори човешкото тяло, но те обикновено се освобождават в пространството около нас, без да предизвикват видим ефект. Микровълновата печка обаче използва енергията от тези микровълни в своите процеси на работа. При правилна употреба на уреда не би следвало да се притеснявате, че той може да ви навреди. Грешната му експлоатация обаче би могла да ни навлече неприятности. Необходимо е да се грижим за фурната, да я почистваме добре и редовно и да използваме единствено съдове, които са специално пригодени за тази цел. В това число НЕ влиза никаква посуда, изработена от пластмаса или метал.

Виж още: Нови технологии за здравословно и лесно готвене


Фактори, влияещи върху готвенето - температура и плътност

  • Началната температура е важен фактор, с който трябва да се съобразите. Ако ще приготвяте замразени продукти, задължително първо използвайте функцията размразяване, преди да ги подложите на висока температура.

  • От плътността на избраната храна зависи времето за приготвяне. Например приготвянето на пържола ще отнеме по-дълго време, отколкото приготвянето на кюфтета - те са от мляно месо и са с по-ниска плътност.


Фактори, влияещи върху готвенето - големина, количество и състав

  • Никога не препълвайте микровълновата. Ако ще приготвяте храна с големи размери, най-добре ще е да я нарежете на парчета и при необходимост да я обработвате на няколко пъти. Ако готвите с разнообразни малки продукти, важно е да разбърквате периодично, за да се нагряват всички съставки равномерно.

  • Микровълните проникват много по-бързо в мазни, сладки и бедни на вода храни.

  • Когато готвите месо с кости, ще постигнете по-добри резултати, ако предварително го обезкостите и нарежете на парчета.

Виж още: Парти грил, тостер преса или микровълнова фурна с грил - направете правилния избор


Можете ли да свържете здравословното хранене с микровълновата?

Споделете с нас вашето мнение за този уред, който стана неразделна част от кухненското обзавеждане. А междувременно, ако възникне проблем с техниката у дома, доверете се на сигурни специалисти, които да се погрижат за нея. Заявете безплатно своя проект, за да получите най-подходящите за вас оферти и да изберете сами с кого да работите, като разгледате дейностите и отзивите от клиентите на различните фирми.


Тагове:

Кухня

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта