Здравословен начин на живот - предимствата на уредите за готвене на пара

Публикувано на 15/06/2016 от Светла Иванова | Последна редакция на 02/11/2018 | Видяно 24 911 пъти

Най-здравословният начин за приготвяне на храната несъмнено е задушаването. Освен това след обработката с пара продуктите не губят естествената си форма и цвят, вкусът е запазен, а храната изглежда много апетитно. Напоследък станаха известни уредите, с които можем да си приготвим храна по този начин. Те имат безброй предимства и, за да се ориентирате по-добре в избора си, днес ще поговорим за тях. А ако смятате, че кухнята ви не е достатъчно предразполагаща към кулинарни подвизи, не се колебайте да се обърнете към професионалистите, които ще я преобразят.


Едновременно приготвяне на повече от едно ястие

Най-често на пазара можем да срещнем уреди, които са на 2 или 3 етажа. Изключително удобно е, тъй като можете да разменяте етажите докато готвите, ако са еднакво големи и всичко да се случва едновременно - например да приготвяте по едно и също време основното ястие и гарнитурата към него. Продуктите, които изискват по-дълга кулинарна обработка, се слагат в най-долната кошничка, а тези, които се приготвят бързо - в горните.

Вижте още: Страхотни кухненски принадлежности за практични домакини


Вкусни гозби със стимер от ново поколение

Друг практичен уред от семейството на парата е стимерът. Той работи на същия принцип, но позволява по-голямо кулинарно разнообразие. Разполага с широк контейнер, благодарение на който запарвате ястия със сосове и маринати. Освен това интелигентният стимер е снабден с функция VitaminPlus за по-добро съхранение на витамините в храната.

Вижте още:Машините за сладолед - практични или излишни за домакинството?


По-нисък разход на енергия

Разходът на електроенергия е от изключително значение за всяко едно домакинство. За щастие, надали съществува по-икономичен уред от този за готвене на пара. Неговата средна мощност е под 1000 вата, което се равнява на малък котлон, работещ на средна степен. Разбира се, на котлона едва ли ще успеете да приготвите няколко ястия в рамките на по-малко от час. Благодарение на таймера, отпада и вероятността да забравите уреда включен за по-дълго време.


Уредите за готвене на пара - умни помощници на всяка домакиня

Всяка грижовна домакиня иска да зарадва семейството си с вкусна и здравословна вечеря, но често няма време за дългото суетене пред печката. За щастие, уредите за готвене на пара не изискват почти никакви усилия. Ако случайно забравите, че готвите, при изпаряване на цялата вода уредът за готвене на пара ще се изключи автоматично. Няма за какво да се притеснявате, за разлика от готвенето на котлон и фурна. Освен това тези умни помощници могат да се използват и за затопляне на храната, както и за стерилизиране на бебешки шишенца. Дори вече има уреди с отложен старт - храната ще започне да се готви, докато още сте на работа, а като се върнете, направо ще сервирате на масата вкусните ястия.

Убедихте ли се вече в предимствата на уредите за готвене на пара? Ако обичате да развихряте въображението си в кухнята, но искате промяна в това помещение, не се притеснявайте, защото опитните майстори са винаги насреща. Направете безплатна заявка и ще получите конкурентни оферти от различни изпълнители. Разгледайте профилите им и препоръките от предишни клиенти, за да направите най-добрия избор за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Петров
Боядисване и декорация, София
46 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта
ЛЕОН-АЛ
ВиК Услуги, София
93 извършени проекта