С дъх на Средиземноморие: Аксесоари, с които мислено ще се пренесете в Италия

Публикувано на 08/05/2016 от Светла Иванова | Последна редакция на 20/10/2017 | Видяно 15 278 пъти

Източник

За разлика от французите, италианците определено не са придирчиви към подредбата на масата. Те обичат простите, но качествени вкусотии, приготвени с внимание и любов. Традиционните си колбаси, като прошуто и салами пеперони, те поднасят на очарователни дървени дъски, които внасят лек рустик елемент на масата. А защо да не разкрасите трапезата с цветна и колоритна дъска, с която да създадете италианско настроение.


Ароматно домашно приготвено песто

Източник

Един от най-ярките представители на италианската кухня несъмнено е ароматният сос от босилек песто Дженовезе. Това кулинарно изкушение е почти универсално - използва се както за овкусяване на различни салати, така и при приготвянето на паста. За да си го направите сами обаче, ще имате нужда от качествено хаванче, в което да смесите всички съставки.

Вижте още: Хладилници със стъклени врати идеи за блясък и стил в кухнята


Гореща чаша ободряващо еспресо

Купи машина за еспресо

Италианското еспресо е изкуство, резултат на една древна традиция. За да се насладите на перфектния плътен вкус на кафето, чашата трябва да е порцеланова, малка и добре затоплена. Разбира се в цялото приготвяне на качествено еспресо, няма нищо по-важно от добрата машина.

Вижте още: Нови технологии за здравословно и лесно готвене


Почти професионално поднасяне на сирена

Източник

Какво е средиземноморската кухня без чаша вино и вкусно сирене? Повечето хора си мислят, че поднасянето на сиренето е лесна работа, но това съвсем не е така. Преди да бъдат сервирани сирената трябва да се нарежат, и то правилно. Различните видове се режат със специални ножове. По-меките - с нож, чийто отвор наподобява вилица, питите с плесен пък изискват използването на нож с отвори по острието, а твърдите сирена като пармезан се обработват с нож с 2 дръжки.


С дъх на Средиземноморие: Аксесоари, с които мислено ще се пренесете в Италия

Италия е дала на света много разнообразни и вкусни ястия. Милиони хора започват деня си с чаша еспресо, приготвят спагети за вечеря, а понякога поръчват и пица. За самите италианци храненето е истински празник за душата и могат да отделят часове, за да се наслаждават на всяко ястие. Днес ще ви представим няколко кухненски джаджи, които ще ви помогнат да се пренесете мислено в Италия. Знаем, че обстановката също е от изключително значение, затова ако мислите, че кухнята ви не е достатъчно предразполагаща, обърнете се към опитни майстори, които да я преобразят.


Домашно приготвена паста за цялото семейство

Купи машина за приготвяне на паста

Разбира се, че е много по-лесно да си купите готова суха паста от магазина, но вкусът определено е различен. Според ценителите, когато човек за първи път вкуси прясна домашно приготвена паста, вече не е същият! Рецептите за направата на тесто са стотици, но начинанието ви няма да успее без истинска машина за приготвяне на паста.

Ако нашите предложения са ви вдъхновили за кулинарни подвизи, то няма нищо по-хубаво от това да ги осъществите в една красива и спретната кухня. В случай че вашето местенце се нуждае от освежителен ремонт, опитните майстори са винаги насреща. Направете безплатна заявка, за да получите различни оферти от изпълнители, а след като прочетете отзиви за работата им, вече ще можете да направите най-добрия избор за вас!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта