Преди и след: ефективно оползотворяване на детската стая

Публикувано на 22/10/2015 от Нели Минчева | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 3 841 пъти

Организацията на детската стая не е лесна задача, особено когато децата са две и става дума за момиче и момче. Тук ще ви покажем как може да бъде трансформирано едно сравнително малко помещение от професионален интериорен дизайнер така, че всеки недостатък да се превърне в ефективно оползотворено кътче. Стаята добива по-ведър и просторен вид, а обитателите й остават повече от доволни.


Минуси на стаята преди ремонта

Преди да настъпи трансформацията в стаята има два гардероба, които не се използват ефективно и големината им е ненужна. Похабява се и свободното пространство в специфичната ниша при прозореца, а насред помещението е поставен огромен скрин, който поради липса на бюджет в семейството, е прибран, след като е бил изхвърлен от предишния си собственик.

Стените са боядисани в убит цвят, който съвсем не приляга на детска стая, а леглата изглеждат някак насила настанени в това помещение, вместо да допълват интериора на детската стая и да внасят нотка закачливост и стил. Целта на ремонта е да се освежи помещението и да се направи по-приветливо и умно организирано, но без да се харчат много средства.

Вижте още: Най-впечатляващите стаи за момчета


Очарователни детайли след ремонта

Тъй като промените се правят за жилищните нужди на момче и момиче, за стените са избрани неутрални светли цветове. За свеж акцент е добавен и закачлив тапет, който описва различни светове за детското въображение. Леглата са боядисани в черно, което създава контраст в стаята, както и съчетанието на останалите аксесоари. С помощта на малко боя и плат на стария скрин е вдъхнат нов живот. Над него са подредени закачливи картинки, които придават колорит.


Създадено подходящо място за игра

Необичайното архитектурно решение за създаване на малко празно пространство до прозореца е превърнато в мини-кът за четене и усамотяване. По този начин се използва пряката дневна светлина, идваща отвън, а поставената пейка за удобно настаняване и рафтове за книги на стената, създават истинско собствено кътче за отпускане. От едната страна е използвана специална боя с магнитни свойства и децата могат да творят собствени произведения. Ненужните два гардероба са заменени от един, малко по-голям, а освободеното пространство се използва по предназначение - за забавления и лудории на децата.

Ако са ви дошли идеи за преструктуриране на стаята и на вашите деца, потърсете професионална помощ. Интериорният дизайнер ще ви насочи как най-правилно да организирате пространството и ще се съобрази с вашия бюджет.

В MaistorPlus можете да пуснете безплатна заявка за ремонт и да сравните получените ценови оферти. Също така тук ще откриете мнения за работата на регистрираните специалисти. Предишните им клиенти оставят обратна връзка, за да е по-лесна процедурата по избор на фирма от останалите потребители на сайта.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
80 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ
Покривни услуги, София
70 извършени проекта
Sasho
Цялостен ремонт, София
39 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта