Как интериорът в детската стая да остане актуален за по-дълго

Публикувано на 14/01/2015 от Мария Колева | Последна редакция на 03/08/2016 | Видяно 8 568 пъти

Мебелите, които имат две или повече предназначения, са отличен избор за детската стая. Например няма смисъл да купувате специална маса за повиване на бебе, а за тази цел можете да приспособите бюро или скрин. Така след като бебето порасне, ще можете да използвате тази мебел по предназначение. Също така падащите легла са чудесно решение при малки пространства. Можете да прикрепите черна дъска под самото легло и когато то е повдигнато към стената през деня, порасналият ви ученик да упражнява уроците си върху нея. 


Инвестирайте във вечни мебели

При избора на мебели за стаята на вашето хлапе, непременно се съобразете с факта, че то няма вечно да бъде малко човече. Когато вашето дете вече е на 5-6 години, няма смисъл да инвестирате в легло с детски размери. По-добре е да купите нормално, от стабилни материали, за да може малчуганът да го използва чак до тийнейджърската си възраст. Същото се отнася и при избора на бюро. За предпочитане е да вземете модел поне със средни размери, дори в началото да ви се струва, че наследникът ви се губи зад него. Не се притеснявайте - бързо ще израсте достатъчно, така че мястото, където заляга над уроците, да му е точно по мярка. 

 


Как интериорът в детската стая да остане актуален за по-дълго

Когато обзавеждаме детска стая, се съобразяваме най-вече с възрастта на детето. То обаче расте и в повечето случаи коренно променя мнението си за това как иска да изглежда неговото кътче. Обикновено стаята с миниатюрни мебели и тапети с мечета, препълнена с играчки, вече не е подходяща за ученик в 4 клас, да не говорим за тийнейджър. А всяка промяна е допълнителен разход за семейството. С малко находчивост и добро планиране, можем да си спестим парите от честите ремонти и покупки за детската стая и интериорът да остане актуален за по-дълго. Никога не е излишна и консултация със специалист в интериорния дизайн, за това потърсете такъв за добър съвет и полезни насоки. Лесно можете да го откриете в MaistorPlus, като заявите проект, напълно безплатно. 


Използвайте мебели с възможности за съхранение

Вложенията в мебели, които предполагат възможности за съхранение и оптимизиране на пространството, винаги са интелигентен ход, който се отблагодарява. 

  • Чудесна идея е да изберете легло с вграден шкаф или рафтове. Там ще можете да сложите играчките, които вече не се използват толкова много, или старите учебници.
  • На пазара се предлагат и специално пригодени мебели, при които зоната за учене е разположена под повдигнато на по-горно ниво легло. Това ще спести пространство, а и ще освободи място за игра. 
  • Помнете, че няма такова нещо като неудобни ниши! Използвайте ги, за да монтирате рафтове по тях и вече си имате прекрасна ученическа библиотека или трибуна за любими сувенири. 

Вижте още: 10 детски стаи с цветни килими


Помислете и за тинейджъра след няколко години

Миниатюрните детски мебели са много симпатични и без съмнение на тях много ще се радва непорасналото ви още хлапе. Едва ли ще се запази същата ситуация обаче, когато то вече се е превърнало в своенравен младеж или кокетна девойка. Във възрастта, в която с всички сили искат да демонстрират на света, че са пораснали и са самостоятелни, всичко белези на детинското им се струват далечни, независимо че още ги носят в себе си. Затова и не се впускайте в скъпи инвестиции в оформени като корабчета и автомобили легла например. Ако имате възможност, по-добре изобретете такива сами и то по начин, който да ви позволи след време да ги претворите в стандартна мебел за спане. 


Изберете неутрални цветове за стените и мебелите

Малките ви принцеса или юнак имат любим цвят и непременно искате да ги зарадвате, като боядисате цялата им стая с него? Не бързайте да проявявате подобна самоотверженост, защото е много вероятно да са си променили мнението само след 2-3 години. Това не означава да не се съобразявате с предпочитанията на детето си, разбира се. Въпросът е, че не е нужно да приложите еднакво цветово решение насякъде.

  • Една от стените можете да превърнете в акцент и именно тя да е в предпочитания от хлапето ви нюанс, а останалите да са неутрални.
  • Или пък да изберете естествения цвят на дърво, бяло или кремаво за мебелите, а за стените светли и неангажиращи цветове – светлосиньо, светлорозово, светложълто, бежово и т.н.


Внесете индивидуалност с интересна декорация

Прилагането на подходяща декорация в интериора на детската стая несъмнено ще я обогати и ще ѝ придаде индивидуалност. В същото време детето ви ще я усеща като своето специално място, заради символиката, която извиква положителни емоции. Използвайте я умерено, като чаровно допълнение. Сложете възглавници с цветни щампи, подредете любимите играчки и книжки на детето в стаята, добавете плакати на предпочитаните от него анимационни герои, сложете в рамка негови картини и ги закачете на стената, залепете шарени лепенки. Добрата новина при всички тези декоративни елементи е, че много лесно ще можете да ги сменяте. 


Направете го забавно

Всяко отделение на този идеен скрин е надписано и показва дрехите, които съдържа, нека лека по лека децата се учат на самостоятелност като ги мотивирате с интересни и закачливи методи.

Всички тези идеи ще ви помогнат да направите интериора в детската стая актуален за дълго време. Опитайте! А ако все още не сте решили как ще изглежда тя, можете да изберете интериорен професионалист и да сравните оферти, както и да видите оценки от предишни клиенти. Имате възможност още сега да заявите проект бързо, лесно и напълно безплатно.


Тагове:

Килими

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
genchevstroi
Покривни услуги, София
53 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта