Супер татко превръща стаята на дъщеря си в приказен декор

Публикувано на 13/01/2017 от Нели Минчева | Последна редакция на 13/01/2017 | Видяно 68 507 пъти

Възможно ли е една обикновена детска стая да се превърне в част от вълшебна приказка? Да - доказателство за това е великолепният проект на един млад американски татко, който сбъдва мечтата на своята дъщеря да има дърво в стаята си. Разгледайте това уникално постижение и със сигурност ще се вдъхновите за оригинална декорация и в собствения си дом. А ако имате нужда от съдействие при ремонтната дейност, не се колебайте да потърсите специалист, който не само да ви помогне в осъществяването на идеята ви, но и да сподели с вас практични и полезни съвети, които със сигурност ще ви спестят време и ресурси. Свържете се с професионалистите, които са се доказали вече в платформата на MaistorPlus.


Стаята преди ремонта

Преди ентусиазираният татко да се заеме със смелото си начинание, детската стая е съвсем скромно подредена, в семейството дори я определят като скучна. Даже не прилича особено много на детски кът, а по-скоро на неизползвано помещение, склад за временно пребиваване. На този етап малката принцеса не е очарована от своя „замък“ и дори отказва да се снима в стаята си, предпочита да позира по време на изпълнението на замисления ремонт. Който цели именно да внесе от онова детско въображение, което плува по всяка бяла стена, щом малчуганът се замечтае.


Необходими първи стъпки - добра организация

Преди да се заеме с каквото и да било, креативният майстор предвидливо създава удобна работна маса, на която да подреди инструментите си. Това е особено важно за този проект, тъй като той продължава с месеци и добрата организация значително улеснява работата. Никак не са малко нужните пособия, но важното е, че резултатът си заслужава.

Разбира се, трябва да се има предвид, че таткото извършва ремонта предимно вечер и в почивните дни, като по този начин проектът отнема повече от 18 месеца. Вероятно, ако беше ангажирал професионален изпълнител, сроковете биха били по-кратки. Но в крайна сметка няма нищо по-приятно от това да видите резултата от собствения си труд и усмивката на детето си. Така че - на работа!


Скициране на терена

За да бъде по-лесно и акуратно изграждането на вълшебното дърво, подът е разграфен на квадрати, а силуетите на отделните части от растението са изрисувани прецизно, за да очертаят мястото за монтиране. След това таткото се заема с издигане на стоманения скелет на дървото, като се старае максимално добре да подсигури здравината му.

Мъжът има късмет, защото по същото време, когато прави ремонта, негова приятелка, която е професионален скулптор, организира еднодневен безплатен семинар с ценни съвети и насоки при създаването на подобни проекти. Може на пръв погледа да изглежда лесно и забавно, но реално са необходими доста знания и умения за успешното завършване.


Стоманеният скелет е почти готов

Перфекционист във всичко, старателният татко отделя доста време на изграждането на скелета на дървото. Признава, че не е било необходимо да се влагат чак толкова много усилия и часове работа, но е започнал да изпипва детайлите и е решил, че всичко ще бъде както трябва, дори и да не се вижда. До този момент същинската работа със стоманените клони и мрежата около тях е отнела около 175 часа.

Междувременно дъщерята на майстора е все по-ентусиазирана и няма търпение да се нанесе в новата си стая. Малката е сигурна, че никой от връстниците й не разполага с подобни екстри в отреденото си жилищно пространство.


Време е дървото да получи обем

Преди да пристъпи към използването на бетона за оформяне на кората на дървото, бащата монтира лампичките, които ще блещукат сред клоните. Разбира се, покрива стъклената им повърхност, за да не бъде тя замърсена по време на бетониращия процес. Бетонът, който е купен от интернет с подробни указания за ползване, е нанесен с мистрия, точно както при полагането на мазилка. За по-тънките краища на клоните е използвана технологията на папие машето. Повърхността на дървото е обработена със силиконова форма, наподобяваща кора, а за най-малките детайли са използвани инструменти за скулптура.


Боядисването е един от най-забавните етапи

Когато изграденото дърво изсъхне идеално, се преминава към боядисването на кората му. Най-долният пласт е най-тъмен. Впоследствие се използват още няколко нюанса боя, за да се получат по-светли и по-цветни места – точно както е в живата природа. Тук се изисква сръчност, търпение и добро око за правилното съчетание и наподобяване на истинско дърво.

Стените са следващата цел за четката на майстора. Те също не са само в един тон – цветовете им се преливат по приказно-вълшебен начин и създават неповторима атмосфера в стаята.


Изящни прозорчета и вратичка

Въпреки че вече е прекарал многобройни изморителни часове в изграждането на дървото, таткото не се поддава на отегчението и умората и се раздава докрай при довършителната работа. Изрязването на прозорците и вратичката, боядисването им, монтирането и украсяването са извършени със същото внимание и старание, както всичко останало в проекта. На помощ на майстора за оставащите задачи се притичва неговият свекър и част от последните детайли са реализирани малко по-бързо от очакваното.

Вижте още: 8 доказано успешни идеи за обзавеждане на малка детска стая


Клонки, цветенца, гнезда и птички

Както във всяко истинско дърво, и тук има листа и малки клонки, сгушени птичи гнезда сред тях, красиви насекоми и цветчета. Някои от елементите са купени готови, други са дооформени в домашни условия. В резултат дървото добива завършен вид, а чудните създания, решили да го изберат за свой дом, правят проекта да изглежда още по-възхитителен. Избраните цветове са живи и колоритни, внасящи истинското чувство на живата природа. Сякаш птичките и пеперудите всеки момент ще полетят и ще заформят своя танц из новата приказна стая. Какво по-приятно усещане от това за една малка принцеса?


Магически свят, в който всяко дете с удоволствие би се потопило

Цялостното усещане за мистика и романтика в стаята се допълва от декорацията по тавана. Закачени са листенца и клони, светещи гирлянди, изключително реалистични лавандулови цветове. Влизащите в помещението остават зашеметени от феерията от цветове и форми, разкриваща се пред очите им.


Най-страхотната детска стая е напълно готова!

Момиченцето на внимателния и трудолюбив татко е във възторг. Стаята й е неповторима, невероятно красива, интересна и вълнуваща. От своя страна, нейният баща с гордост може да погледне творението си и да си каже, че всичките месеци труд са си стрували. Мотивацията в трудните моменти, визуализираната усмивка на дъщеря му, е постоянен факт и усилията му са възнаградени.

Ако и вие имате желание за промени в детската стая, сигурни сме, че тази статия е успяла да ви вдъхнови и скоро ще започнете с реализацията на плановете си. В случай че имате нужда от помощ, не се колебайте и потърсете експертно мнение и професионален изпълнител. В MaistorPlus можете да заявите безплатно своя проект и да получите конкурентни оферти от различни майстори. Един от тях ще ви помогне да сбъднете мечтите и на вашето дете.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
М-Строй
Цялостен ремонт, София
44 извършени проекта