5 сладки и евтини идеи как да внесете цвят и настроение в детската стая

Публикувано на 05/02/2017 от Нели Минчева | Последна редакция на 08/02/2017 | Видяно 31 829 пъти

Когато ремонтирате детската стая, боядисването на стените в ярък цвят не бива да бъде първата ви стъпка. За детето е полезно атмосферата в стаята му да бъде успокояваща, тоест стените да са в нежен и лек нюанс, а защо не и бели, бежови или светло сини. Винаги има начин да внесете повече цвят в помещението, тук ще ви покажем как. Ако имате нужда от помощ при боядисването, не се колебайте да се обърнете към професионалистите.


Вместо да правите скъпи покупки, проявете въображение и запретнете ръкави

На първо място помислете какви вещи вече притежава малчуганът. Изваждането на показ на някоя голяма плюшена играчка е лесен вариант за декорация. Добавете възглавнички, щори и малки аксесоари в същия нюанс и ще се получи чудесно аранжиране. Включете детето, като нарисува любимия си герой на голям формат и го залепете на някоя гола стена. Украсете дори лампата с интересна висяща фигурка. За никое от тези неща не ви се налага да отскачате до магазина, направете тези декорации в домашната работилница с подръчни материали.

Вижте още: 8 доказано успешни идеи за обзавеждане на малка детска стая


Нека има разнообразие!

Украсете белите стени със стикери, апликации, временна декорация. Правете промени според сезоните и нагласите на децата. Така стаята ще придобива нов вид много по-често, отколкото би ви се искало да правите ремонти. Изрежете заедно с малките герои любими фигурки, животни, предмети от цветна хартия и украсете голите стени. Можете да ги окачите и на тавана с връвчица, която да разхожда из небето летящи пеперуди. Съчетайте цветовете с най-веселите юрганчета или някои от елементите в стаята.


Плодчетата са на почит

Още една страхотна идея за шарено присъствие по стените, без самите те да са цветни. Облепването им с вкусни на вид плодове служи не само за декорация, но и стимулира апетита на малчугана - особено желан ефект за злоядите хлапета, за които плодовете и зеленчуците са първите им врагове. Чаровни, цветни и под формата на украса и игра, тези детайли могат да обучат децата ви и да създадат у тях полезни навици. Помислете и в други практични насоки, които да приложите към декорирането на детската стая с ясна цел и мотивация.


Стая за морски капитани

Морскосинята тема и корабните мотиви носят със себе си повече приключенски дух, отколкото каквато и да е скъпа и луксозна декорация. Вашето момченце, а защо пък не и момиченце, ще бъде очаровано да обитава подобна стая, както и да заспива послушно вечер, пренасяйки се във вселена, изпълнена с пътешествия, морски битки и нови открития.

Вижте още: Оригинални начини за подредба на детските книжки


Не подценявайте ключовата роля на завесите

До голяма степен атмосферата в едно помещение се повлиява от избора на завеси. Без излишни декорации, боядисаната в бяло стая на момиченцето ви ще заблести с едни нежно розови пердета на прозорците. И като внесете няколко елемента в същия цвят, декорацията на покоите на принцесата е завършена.
 
Дори и да решите, че стените в детската стая ще бъдат светли, те все пак се нуждаят от опитна ръка, за да бъдат боядисани. Не се колебайте да потърсите правилния майстор в нашия сайт. Пуснете безплатна заявка за проекта си и изберете точния изпълнител сред тези, които ще ви изпратят подробни необвързващи оферти. А след ремонта се заемете с декорация и подредба - с много внимание и любов, за да създадете идеалното кътче за игри, учене и спане на вашето дете.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
Ангел Йорданов VIP
Боядисване и декорация, Банкя
Петров
Боядисване и декорация, София
46 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта
"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ
Покривни услуги, София
70 извършени проекта