Как изглежда съвършената детска стая за момиче?

Публикувано на 16/10/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 19/02/2019 | Видяно 9 225 пъти

Ще ви покажем какво е нужно, за да изградите една великолепна детска стая за момиче, в която малката ви принцеса да твори и играе от ранни зори. Важно е да да се справим с особеностите на помещението и да съобразим кои са ключовите елементи, изискващи по-сериозно внимание. Мисията е напълно постижима, като на първо време можете да следвате насоките, които ви предлагаме.  Разгледайте тези хитри идеи и съвети за обзавеждане и ги съчетайте според предпочитанията и бюджета си. А за да бъдете още по-сигурни, че взимате правилни интериорни решения, доверете се на препоръчаните дизайнери, регистрирани в MaistorPlus!


Създайте неповторима цветова комбинация

Основното правило при избора на нюанси за детската стая е тя да бъде в светли тонове, които допринасят за по-приятната и успокояваща атмосфера. И макар в миналото да бе общоприето стаите за момичета да бъдат боядисани в наситено розово, то днес оптималният вариант е създаването на уникална цветова комбинация, която придава индивидуалност на помещението. 

  • Не се притеснявайте да комбинирате слънчеви жълто-оранжеви нюанси с нежността на лилавите багри;
  • Комбинацията от зелени мотиви и пъстри акценти на техния фон може да пресъздаде неповторимо пролетно настроение;
  • Неутралната основа на белият цвят пък превърнете в платно, върху което да изрисувате свежа интериорна картина с цветни акценти. 

Виж още: Практични ученически бюра и вдъхновяващи интериорни решения


Стенните декорации придават доза очарование на стаята

Важен детайл при обзавеждането на уютна детска стая за момиче е да не оставяте стените напълно изчистени. За да разчупите строгия им вид, подберете интригуващи стенни декорации, които да придадат известно очарование и завършеност на помещението. Тук можете да подредите най-красивите рисунки на своето дете или пък да създадете уникална колекция от цветни картини с различни размери и форма, които провокират въображението и зареждат с добро настроение! Това може да бъде и мястото, където да изложите на показ собственоръчно направени от вас украшения, стига да се увличате по изработката на такива. 


Внесете доза елегантност в момичешката детска стая

Всяка малка дама има нужда от прекрасно обзаведено кътче, което възпитава у нея изтънченост и елегантност. За тази цел подберете мебели и аксесоари с обли форми, светли нюанси и фини декорации. Препоръчваме цялостният дизайн на стаята да бъде подчинен на една цветова схема, така че да създава впечатление за хармония и отношение към детайлите. Този интериорен подход е особено подходящ, ако дъщеря ви вече се отдалечава от възрастта на малкото момиченце и е все по-близо до тази на една малка дама. По този начин и преходът на стаята към подходяща за тийнейджъри ще бъде много по-плавен. 


Създайте завидна организация в детската с едно хитро решение

Ако обичате вещите ви да са в ред и държите на добрата организация у дома, снабдете детската стая на своята дъщеря с функционални рафтове за книги и шкафове за съхранение на настолни игри. По този начин нейната стая ще изглежда по-чиста и подредена, а всичките й любими плюшени играчки или кукли ще бъдат на една ръка разстояние! Сами ще се уверите, че удачно изпълнената организация ще бъде добре дошла и за вас. 

Виж още: Как да превърнете таванското помещение в уютна детска стая?


Обособете зона за учене в помещението

За да направите ученето по-ефективно за вашето дете, необходимо е то да разполага с обособена зона за тази дейност. Тя трябва да е встрани от всички онези занимания, които могат да го разсеят, но и да бъде достатъчно организирана и удобна, за да направи писането на домашни малко по-приятна задача. Обърнете внимание на осветлението на бюрото, добре е то да бъде разположено в близост до прозорец, откъдето влиза естествена слънчева светлина през деня. За вечерните часове предвидете удобна спот лампа. Предвидете място за съхранение на книги и учебници, поставете шарен моливник и вече разполагате с вдъхновяваща среда за всеки бъдещ изследовател!


Не забравяйте да отделите кътче и за игра

Всяка бъдеща принцеса трябва да отделя време и грижи на своя невероятен замък, макар често да не й остава време от безкрайните ангажименти в детската градина или занималнята. Помогнете й да си отдъхне от ученето на таблицата за умножение, като й създадете тихо местенце за отдих и забавление в детската стая! То може да е под формата на малка палатка или пък истинска приказна крепост, а защо не и страхотна къща за кукли?

Виж още: Кой е най-подходящият цвят за детската стая


Оползотворете максимално пространството в малката детска стая

Въпреки огромното ни желание да създадем истинска приказна страна за своето дете, много често сме притиснати от скромното пространство, с което разполагаме за целта. Разрешете проблема с обема на детската стая с един замах, като изберете мултифункционален модул с подвижни елементи, множество стенни рафтове, чекмеджета под леглото и вградено бюро. По този начин ще използвате всеки милиметър от стаята, без да лишавате детето си от необходимите кътчета за учене или игра. При маломерните площи винаги е добре да се потърси решение по вертикала на помещението. Така например има легла, позиционирани на горно ниво, а под тях се обособява зоната на ученика. 


Голямата стая има нужда от подходящо осветление

Твърде големите помещения пък могат да изглеждат празни и студени в очите на вашата принцеса, затова трябва да обърнете особено внимание на онези елементи от стаята, които могат да я направят по-уютна и гостоприемна. За целта подберете подходящо осветление, което да допълва приятната обстановка и да създава усещане за топлина и комфорт в детската стая за момиче. Още по-осезаем ефект ще постигнете, като заложите на тапети с интересни цветни декорации или пък меки пастелни нюанси.


Големият гардероб е задължителен във всяка детска стая за момиче

Много суетни дами имат завиден брой дрехи и аксесоари от ранна детска възраст, затова обърнете по-специално внимание на избора на гардероб за детската. Той трябва да е достатъчно удобен, така че дъщеря ви да има свободен достъп до него, но и достатъчно просторен, за да побира всичките й вещи. Оптимално решение е изграждането на гардероб по поръчка, който оползотворява дори неудобния ъгъл на стаята.


Мекият килим на пода в детската придава топлина на помещението

Тъй като много деца предпочитат да играят на пода, препоръчително е той да бъде постлан с мек килим, който ще направи помещението по-топло, а и ще спомогне за по-уютния му вид. И докато в миналото килимът обхващаше помещението от край до край, то днес намираме симпатична алтернатива в лицето на малките асиметрично разположени килимчета. Те са вашият верен помощник в успешното допълване на интериорната картина, като препоръката е да заложите на кръгли форми зарази позитивното излъчване на тази геометрична фигура. 


Сбъднете смелите детски мечти

И докато сме на тема приказни замъци, не можем да подминем възможността да построите великолепен дворец за малката си принцеса! Сбъдването на тази идея безспорно изисква солидна финансова инвестиция, но гарантираме, че малкото ви момиченце ще бъде очаровано от резултата! На помощ в сглобяването на замъка или пък цялостното обзавеждане на детската идват опитните мебелни специалисти, регистрирани в MaistorPlus! За да ги повикате обаче не е нужно да използвате магическа пръчица, а само да направите заявка при нас, при това напълно безплатно. Сравнете офертите, които ще получите в отговор на запитването си и се спрете на тази, която вярвате, че максимално ще ви доближи до сбъдването на съвършената детска стая за момиче. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
27 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта