Вдъхновяващи огради, които ще ви очароват

Публикувано на 12/10/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 26 008 пъти

Притежавате ли своя собствена градина? Ако е така, със сигурност сте сред малкото щастливци, които могат да се насладят на това удоволствие! След всички разнообразни идеи, които сме ви представяли, с цел да ви вдъхновим да промените това вълшебно местенце по най-красивия и креативен начин, днес искаме да ви представим няколко интересни предложения за огради. Следните идеи са подходящи и за обществени сгради и креативни центрове. Те са симпатични, освежаващи и със сигурност ще внесат много положителна енергия в екстериора. Разгледайте ги и помечтайте, а ако желаете да осъществите някоя от идеите, разчитайте на специалистите близо до вас!


Забавни моливи за цветна градина

Толкова щастливо, леко и приятно настроение внася тази ограда! Защо да не завърнем милите си детски спомени, като променим интериора с една подобна свежа идея? Цветовете винаги влияят положително на настроението, затова - зарадвайте себе си и дома си с тези весели мотиви!

Виж още: Уникални вдъхновения за аранжиране на градина


"Невидимата" огледална ограда

За онези от вас, които предпочитат по-изчистения и семпъл дизайн, който отваря повече пространство и създава чувство за хармония - огледалната ограда е идеалният вариант. В нея природата нежно се отразява, доставяйки усещане за спокойствие и простор, а от далече, дори не се забелязва!


Още малко детски дух в градината

Идеята за връщането на детските спомени не се изчерпва само с предложението за оградата с форма на цветни моливи. Всъщност, вариантите са наистина много! Изградете си една най-обикновена ограда с плоски дъски и ги боядисайте или изрисувайте с разнообразни цветове и забавни рисунки. Споделете с децата си радостта от това да творите заедно и се насладете на позитивната енергия, която ще изпълни градината ви.


Висока ограда за уединение в градината

Ако предпочитате да се отделите от градската шумотевица, от минувачите и съседските къщи - високата ограда е най-доброто решение. Направете я плътна, за да ви гарантира чувство на уединение и експериментирайте с формите. Дървената решетка би могла да се превърне в идеалната розетка и да се сдобиете и с вертикална градина.


Камъни в градината - за перфектна хармония с природата

Каменните огради са сред най-предпочитаните варианти, а видимо има защо това да е така. Те се сливат с природата по един приятен и стилен начин, без да се набиват на очи и да създават усещане за излишна натруфеност. Могат да се изберат камъни с различни форми, цветове и размери - всичко, което трябва да направим, е да "напаснем парченцата от пъзела", до постигането на този красив и хармоничен външен вид.

Виж още: Променете облика на градината


Класическа бяла ограда за любимата градина

Белият цвят се вписва идеално в зелената гледка - той подпомага природните компоненти да изпъкнат, правейки ги да изглеждат по-пъстри и свежи. Изборът на бяла ограда позволява да проявим повече въображение при декорирането на градината, тъй като е семпъл и се вписва с всякакъв интериор.


Вътрешен двор с жива ограда

Какво по-хубаво от едно естествено продължение на природата, служещо като жива преграда? Най-подходящи за тази цел са вечно зелените растения, тъй като, дори и през зимата, те няма да ви лишат от своята прелест.

Виж още: Пет големи идеи за малкa градинa


Екзотична декорация за градина

Този вариант е малко по-смел и внася много екзотика в градинското обзавеждане. Семпла дървена ограда, съчетана с масивен и внушителен изкуствен водопад - не внасят ли тези компоненти една истински приключенска атмосфера?

Харесахте ли си вече вариант за ограда за вашата градина? Или имате свои собствени идеи? И в двата случая, разчитайте на професионалистите близо до вас, които да изпълнят и най-смелите ви хрумвания. Пуснете заявка при нас, за да получите безплатно най-добрите оферти от специалисти по ландшафтен дизайн, които да преобразят градината ви! Разгледайте ценната информация, която ще ви предоставим, относно бизнес профилите им и оценките от техните клиенти, и вземете най-доброто решение!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта