Впечатляваща сграда от бъдещето със „зелена” фасада

Публикувано на 26/09/2015 от Светла Иванова | Последна редакция на 15/08/2016 | Видяно 4 180 пъти

Източната култура винаги е впечатлявала с вътрешното си усещане за мир и равновесие, което западните страни трудно биха могли да усвоят. Сякаш с лекота тя се докосва до природата, успявайки да я "опитоми", без да разваля съвършенството ѝ. Поредното доказателство за това е забележителната "зелена" архитектура на един СПА център във Виетнам, за който ще научим малко повече в настоящата статия. Ако нещо във впечатляващия проект ви вдъхнови да превърнете дома си в природосъобразно местенце, не се колебайте да потърсите професионална помощ от специалистите в тази област.


Природата няма нужда от климатици

Интересен факт е, че внушителната постройка не разполага с нито един климатик. Фасадата на тази сграда, изградена с любов към природата, се състои от решетъчни елементи, които филтрират слънчевата светлина по начин, който охлажда помещенията в СПА центъра. Различните растения са внимателно разпределени върху нея, за да станат пълноправна част от архитектурния план.

Вижте още: Невероятна къща от бамбук в Бали


Градина вместо покрив

Покривната система също е изградена изцяло от зеленина. Това не позволява на слънцето да нагрее плочата и вътре да стане задушно. Растенията запазват въздуха прохладен през целия ден, а за тези, които искат да се насладят на зеления пейзаж, са пригодени малки площи с пейки за отдих.


Отворен план създава усещане за безкрай

Вътрешното разположение на помещенията е също толкова забележително, тъй като е в унисон с фасадата на сградата. Голяма част от различните салони са разграничени с помощта на растителност. На първия етаж намират място стаите за медитация и йога, фитнес залата, басейнът, а джакузитата и съблекалните са разположени в ъглите на сградата.


Зеленина от висяща градина вместо стена

Висящите растения позволяват на всеки посетител да успокои сетивата си, без да се чувства затворен в някое от помещенията. Басейнът също е разграничен от останалите зони посредством зеленина.

Вижте още: Къщи, плаващи сред безкрайни води


Истински оазис на спокойствието

Интериорът на стаите за масажи също е с "еко" насоченост. Всички мебели са изработени от естествени материали, а прозорците с гледка към вътрешната градина допълват идилията, превръщайки цялата сграда в истински рай.

В случай че и вие искате да промените дома си по неповторим начин, който да ви носи вътрешна хармония, може да се обърнете към специалистите, регистрирани в MaistorPlus. Направете заявка напълно безплатно, за да получите техните оферти и да сравните както предложенията им, така и мненията от различни клиенти за вече завършени обекти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
ЛЕКС БИЛД
Цялостен ремонт, Варна
26 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта