7 идеи за балкона през лятото

Публикувано на 10/06/2014 от Адриана | Последна редакция на 23/03/2020 | Видяно 15 870 пъти

Да започнем от пода. Традиционно хората се колебаят дали да изберат гранитогрес или ламинат за пода на балкона. Но какво ще кажете за изкуствена трева?


7 идеи за балкона през лятото

Времето навън се затопля и искате да си устроите приятно кътче на балкона през летните месеци? Независимо колко е голяма терасата ви, дали е остъклена или не, винаги има начин да си създадете уютна и комфортна атмосфера. В тази статия сме ви подготвили няколко вдъхновяващи идеи, които могат да ви бъдат полезни в това начинание.

Вижте още: 5 начина да задържите лятото в дома си


2. Възглавници за уют

Следващата важна стъпка по пътя към вашия пролетно-летен балкон е да определите къде да бъде мястото за сядане. Ако пространството е ограничено, може би и големи възглавници за пода ще свършат работа.


7. Романтика на свещи

Романтичните вечери на балкона също са ви гарантирани. Гирлянди от малки лампички, свещници или фенери са елементите, които могат да създадат вълшебна атмосфера.

Вижте още: Градинско езеро от стара гума в 5 стъпки

Не забравяйте, че в MaistorPlus.com всеки проект за вашия дом, градина или балкон може да се осъществи бързо и лесно. Платформата ви позволява да сравните офертите и репутацията на майстори и фирми в строителния бранш, преди да изберете кого да наемете. Направете заявка, безплатно е.


6. Цветя за декорация

След като изберете какво ще бъде балконското ви обзавеждане, аранжирайте със зеленина, цветя и подправки. По този начин ще си създадете усещане, че сте в градина. Поставете саксиите на специални висящи стойки, закачете ги на стената или просто ги сложете на пода, така че да не заемат твърде много място.


4. Компактна сгъваема маса

Друг вариант е да изберете сгъваема маса, която се закача на парапета и е компактно решение за малки пространства. Ако не можете да откриете такава в магазините, потърсете добър дърводелец, който да я направи специално за вас.


5. Бар плот за остъклен балкон

Ако балконът ви е затворен, можете да използвате перваза като бар плот. За целта си вземете и по-високи столове.


3. Балконска пейка

Ако пък имате малко повече простор, можете да си позволите столчета и маса, на която да пиете сутрешното си кафе. Страхотно допълнение към тях е и балконската пейка, за която ще са ви необходими стар шкаф и няколко възглавници.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Строително-ремонтни дейности-Тодоров
Покривни услуги, София
79 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Вътрешни ремонти
Цялостен ремонт, София
142 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта