Малките подобрения, които ще превърнат градината ви в истинско райско кътче

Публикувано на 15/08/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 45 680 пъти

Градината е любимо кътче за малки и големи през лятото, защото ни дава възможност да си осигурим пълен релакс, при това на открито! За създаването на приятна обстановка в нея често разчитаме на удобното градинско обзавеждане, което обаче далеч не се изчерпва с поставянето на здрава маса и няколко стола. Съществуват безброй малки детайли, които могат напълно да преобразят екстериора и да превърнат двора в едно наистина хармонично пространство. Вижте кои са те, а за неговата качествена поддръжка и озеленяване се доверете на доказани професионалисти!


Необикновеното очарование на обикновената въжена люлка

Източник

А ето и едно класическо забавление за най-малките членове на семейството! Освен че не заема много място в двора, въжената люлка гарантирано ще го превърне в любимо място на децата. Независимо дали ще изберете традиционен вариант със седалка, изработена от дърво, или ще експериментирате с по-модерна плетена люлка тип хамак, това дребно подобрение в градината ще преобрази напълно нейния облик!

Виж още: 7 забавни и интересни идеи за мебели за двора и градината


Осигурете си пълен релакс с този страхотен висящ стол

Източник

Подобно на люлката, висящият стол е страхотна идея за лятната градина, защото позволява пълен релакс при това на открито! Той също е изработен от здрави нишки, устойчиви на натоварване до 120 кг., като се предлага в разнообразие от размери и десени. Освен че е впечатляващо допълнение към екстериора на дома, висящият стол обикновено е придружен от удобна чанта, която прави съхранението му наистина лесно!


Хамакът е олицетворение на пълноценната почивка

Източник

Придайте настроение на горещите следобеди, като ги прекарате излегнати на удобен хамак и с любима книга в ръка! Тези невероятни „висящи легла“ ще направят почивката ви по-пълноценна и приятна, защото съчетават неповторим комфорт и завидна издръжливост. Изработени от висококачествени материали, те могат да понесат тегло до 150-180 кг., като се предлагат и в различни размери, така че да паснат перфектно на пространството, с което разполагате.


Придайте цвят на градината с това меко одеяло за пикник

Източник

Създаването на приятна атмосфера в градината понякога изисква само меко одеяло, кана студена лимонада и приятна компания! Постигането на подобна идилия е още по-лесно с това уникално одеяло за пикник. То разполага с елегантно покритие, което е изключително приятно на допир, докато гумираното дъно предотвратява натрупването на замърсявания. Така одеялото за пикник става невероятно лесно за почистване и съхранение, като се превръща в задължителен елемент от всяка хармонична лятна вечер!

Виж още: Оригинални и природосъобразни градински лампи


Модерната градина днес не може без практично барбекю

Източник

Задължителен елемент от оборудването на всяка съвременна градина – барбекюто е вашият верен помощник в приготвянето на вкусни ястия през лятото. Изградете устойчиво зидано барбекю тип пещ за създаването на любимата пица или пък заложете на сгъваемо газово барбекю за приготвянето на гриловани зеленчуци и месо. Съветът на специалистите тук е да проучите предварително възможните варианти и да съобразите избора на барбекю с наличното пространство и бюджета си.


Поставете ефектен свещник, който да създава романтично настроение

Източник

Доказано успешна идея за освежаване на градината е добавянето на малки, но интригуващи детайли към нейния облик. Подходящ пример в тази посока е декорирането й с красиви ароматни свещи, които ще създадат усещане за романтика и комфорт. Независимо дали ще си направите сами уникални свещници от празни буркани или ще изберете по-модерен вариант, като този градински свещник с ароматни масла, едно е сигурно – този кокетен елемент ще преобрази напълно вида на вашия двор!


Помахайте за сбогом на досадните насекоми

Източник

Макар да обожаваме да похапваме на открито през лятото, досадните комари и мухи могат да превърнат вечерята в истински кошмар! Решение на този проблем откриваме в лицето на инсектицидната лампа срещу насекоми, която се отличава с висока ефективност и ниска консумация на енергия. Този функционален уред може да се използва на открито, а и в закрити помещения, като задължително условие тук обаче е да го държите далеч от интензивна влага.

Виж още: Колекция от 11 очарователни външни кухни, които ще повдигнат летния ви дух


Изберете саксии, които да пасват на градинското обзавеждане

Източник

Ключът към създаването на един наистина хармоничен и приятно обзаведен двор се крие в правилното съчетаване на отделните елементи. Така, ако заложите на мебели от ратан например, е добре да подберете и саксии с подобно покритие, които да пасват на техния стил. От друга страна към градинското обзавеждане от дърво добавете ефектни цветни сандъчета с любимите си подправки, а около металната беседка поставите уникални висящи кошници с цветя!

Всички тези идеи неминуемо ще освежат вида на градината, а за нейната качествена поддръжка и озеленяване ще се погрижат опитните специалисти на MaistorPlus! Пуснете заявка при нас още сега и разгледайте техните оферти напълно безплатно!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта