Коя е перфектната градинска пейка за вас?

Публикувано на 05/04/2017 от Нели Минчева | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 9 694 пъти

Лятото е специален сезон за всички, които имат градина. Това е времето, в което се стремим да прекарваме повече време на открито, а зелените площи са идеалното място за отмора. Но без какво не може една градина? Пейка, на която да се отпуснем с книга в ръка, да разговаряме с приятели или просто да помечтаем.

Тук можете да видите селекция от пейки, които предразполагат именно към мечти. Открийте своя фаворит и украсете дворното си място с него. За целта можете да потърсите точния модел в специализираните магазини или да се обърнете към специалист, който да изработи красавицата специално за вас. Заявете проект и разгледайте предложенията на професионалните дърводелци.


Винаги има място за пейка

И най-малкото дворче може да се сдобие с уютна пейка. Обградете я с любимите си растения и се пригответе за спокойни следобеди във великолепното си дворно убежище. Помислете къде ще я поставите предварително, за да имате лесен достъп до нея и да не трябва да газите току що поникналата тревичка и растения. Най-удобно е да е подвижна, както и да има поставка към нея, където да държите дори една чаша вода. А защо не я измайсторите със симпатично хранилище отдолу? Бихте могли да поставяте в него тънко одеяло, няколко списания или любимата книга.

Вижте още: Уютни беседки за приказна градина


Пеперудена прегръдка в градината

Разкошен аксесоар за по-обширни градини. Мястото, което можете да използвате за сядане, не е предназначено за повече от двама души, но за сметка на това дизайнът на градинската ви пейка ще бъде повече от впечатляващ. Бихте могли да заложите на няколко пейки с различни размери с любимите животни на всеки член от семейството и да създадете истинска зоологическа разходка в собствения си двор.


Поканете гостите на двора

Пейката може да бъде изработена както от дърво, така и от метал, от пластмаса и... дори от камък. Този твърд, но абсолютно непретенциозен материал може да се превърне в удобна мебел. Нужно ви е малко въображение и няколко пухкави възглавници.


За любителите на класиката

Ако искате градината ви бъде издържана в духа на класическите линии, може би ще ви допадне изчистеният и елегантен дизайн на тази дървена и боядисана в искрящо бяло пейка. Осигурете й пъстър фон - ярка стена и разцъфнали цветя, за да може нейният чар да изпъкне още повече. Дизайнът на вашата дворна пейка може да е продължение на интериора у дома, обърнете внимание на материалите, на които сте заложили и цветовото им съчетание. Така ще получите хармонично равновесие между интериора и екстериора в градината.


Детайлите са важни

Пейките с декоративни елементи от ковано желязо са истинско бижу. Съществуват най-различни варианти и причудливи форми, които могат да бъдат използвани, а резултатът винаги е омагьосващ.


Пейка с място за съхранение

Повдигате седалката и отваряте дворната си ракла, в която можете да държите възглавниците за пейката, любимото си списание, леко одеяло или каквото друго пожелаете. Удобно и практично.

Вижте още: Без какво не може перфектното градинско парти?


Интересна пейка от палети

Мебелите от палети са истински хит, особено в градинското обзавеждане. Необходим ви е съвсем малко изходен материал и празни дървени макари за кабели, за да станете горди собственици на малка и кокетна пейка.

Решихте ли коя е вашата любимка от тук показаните? За допълнителна помощ при оформлението на градината ви съветваме да се обърнете към професионален озеленител.

В MaistorPlus можете безплатно да заявите проект, за да получите конкретни ценови предложения от регистрираните при нас специалисти. В сайта ни е налична детайлна информация за всеки един от тях, включително мнения за работата им от предишни клиенти. Така по-лесно ще направите своя избор и ще съкратите времето за реализиране на замислените промени.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
37 извършени проекта