5 чаровни идеи за разкошен басейн в градината

Публикувано на 06/04/2016 от Елица Мартинова | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 10 860 пъти

Вероятно всички мечтаем за къща като по филмите - с градина с басейн, около който да правим шумни партита с много приятели и познати. Докато не сме спечелили от тотото обаче тази идея остава само мечта. Предлагаме ви дотогава да не се отказвате от това удоволствие, а да инвестирате във веселите и незабравими мигове на вашето семейство.


Заложете на нестандартна форма за градински басейн

Ако сте вдъхновени от идеята да имате малък басейн, в който поне да се топвате в жегите, може да заложите на неправилна форма - не е задължително да бъде идеално кръгъл, правоъгълен или квадратен. Ако имате нестандартен кът в градината, който винаги сте искали да оползотворите, един компактен басейн е страхотна идея.

Вижте още: Без какво не може перфектното градинско парти


Не е нужно басейнът да бъде дълбок

Инсталацията на басейн, достатъчно дълбок за гмуркане и скачане, наистина ще ви струва цяло състояние и не е по джоба на всеки. Ако обаче ви блазни идеята дори само да се топнете в малък собствен оазис, тогава може да се ориентирате към по-плитките варианти, като те ще са страхотно забавление за най-малките.


5 чаровни идеи за разкошен басейн в градината

Пролетта вече е при нас и температурите навън се покачват с пълна сила. Сигурни сме, че онези от вас, които имат късмета да разполагат със собствен двор, вече са започнали да прекарват максимална част от деня си на открито. Днес сме решили да ви представим 5 идеи за градини, чието основно очарование е басейнът, разположен в тях. Подбрали сме примерите, така че да не са по джоба единствено на филмовите звезди. Ще се уверите, че дори сравнително малките басейни придават неповторимо излъчване на градината ви.

В случай че наистина ви вдъхновим и пожелаете да внесете подобрения в своята градина, може да се обърнете за помощ към озеленителите, регистрирани в MaistorPlus. Те ще могат да ви дадат идеи, с които да разкрасите двора си, без да похарчите състоние.


Не е необходимо вашият басейн да е голям, за да ви носи охлаждащо удовлетворение

Какво си представяте, когато чуете "басейн"? Ако първата ви асоциация е за олимпийски размери, вероятно тази мисъл ви отказва дори да мечтаете за такъв в двора ви. Замисляли ли сте се обаче, че не е необходимо басейнът да бъде голям. В пролетните дни и в летните жеги дори най-скромният източник на прохлада ще ви свърши работа. Да не говорим, че може да се снабдите с надуваем и да се наслаждавате на свежестта.

Вижте още: 10 иновативни решения за осветление над трапезарната маса


Използвайте слънчевата светлина

Не инвестирайте излишни пари за отопление на басейна, а използвайте икономичния вариант на слънчевата светлина. Ако го разположите върху най-светлото петно в градината си, ще може да се възползвате от безплатен източник на топлина, а размерите на басейна ви предполагат по-лесното му затопляне и поддържане. Ако пък не сте противници на черния цвят, бихте могли да поставите черни плочки на дъното, което допълнително ще привлича слънчевите лъчи.

Надяваме се да сме ви убедили, че идеята за басейн в градината не е толкова недостижима. Дори да не е с олимпийски размери, той ще придаде страхотна атмосфера на двора ви и със сиурност ще донесе незабравими емоции на вас и вашето семейство.

В случай че идеите ни са ви допаднали и искате да проучите възможността да поставите в градината си собствен малък басейн, би било добре да се консултирате с дизайнер. Той ще ви посъветва къде би било най-удачно да разположите новата си придобивка и как да я съчетаете най-добре с останалите елементи в двора си, така че да съчетаете удобството и визията. На сайта ни ще откриете списък с координати на професионалисти в областта, придружени с кратко представяне и отзиви от потребители, които вече са използвали услугите им. Възложете цялостното изпълнение на някого, подбирайки най-изгодните условия, като заявите проект, сравните различните оферти и разгледате оставените оценки за изпълнителите.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Кирил Алексиев
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта