Колекция от иновативни дизайнерски вази и саксии, които растенията ви ще обикнат

Публикувано на 28/02/2017 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 6 640 пъти

Ще ви представим няколко красиви, функционални и иновативни вази и саксии с елегантни форми, подходящи за дома, балкона, градината, дори за офиса. Повечето от тях са изработени от модерни, рециклируеми материали, щадящи околната среда и осигуряващи необходимите условия за виреене, дори на най-капризните растения. Разгледайте ги и се вдъхновете с идеи за дома, а при необходимост от професионална помощ в грижите за градината, обърнете се към специалистите близо до вас.


Ръчно изработени стъклени терариуми

Бруклинската компания "OffCentre" създава колекция от красиви стъклени вази за дома или офиса. Те притежават свеж дизайн с интересни форми и предоставят възможност за закачане на стена, което ги прави компактни и практични. Най-важното обаче е, че са изработени изцяло на ръка, при това - от рециклирано стъкло.

Виж още: Есен е! Подгответе градината си за зимата!


Вертикална градина от дърво

Още един повод за възхищение ни дава тази елегантна вертикална градина, изработена от младия дизайнер от Ню Джърси - Jeff Wiiken. Тя е изградена от дърво с пластмасови вътрешни компоненти, които пазят дървената облицовка суха и защитена. Красивото оформление придава интригуващ и нестандартен вид на това творение и го превръща в желана придобивка за дома, подходяща едновременно за външния или вътрешен интериор.


Високоустойчиви бетонни сфери

Тези саксии са направени по дизайн от студио Wrk-Shp ("Work Shop", Токио и Лос Анджелис). За направата им е използван много лек, но изключително високо устойчив бетон. Изградени са във формата на сфери или цилиндри, като някои от тях имат две отделения за отглеждане на два вида растения на едно място.


Истински архитектурен шедьовър за растения

Студиото Hui Bui (Бруклин) дебютира на нюйоркското изложение през 2015 г. за дизайнери SIGHT UNSEEN OFFSITE със своя удивителен небостъргач за растения. Той е конструиран на няколко етажа с различни и интересни разположения на големите дървени саксии и е оборудван с LED светлини за видимост и контрол, но ни дава и насладата от великолепно светлинно шоу.


Заоблени метални саксии от Brook and Lyn

Работата на креативните дизайнери от Brook and Lynn, също бе представена на изложението SIGHT UNSEEN OFFSITE. Тези мини-саксии впечатляват със свежия си външен вид и ръчна изработка от много фин метален лист. Посадените в тях миниатюрни сукулентни растения придават на цялостната картинка много симпатичен вид.

Виж още: Разкошни екзотични цветя, които може да отгледате у дома


Екологично чиста изработка от естествена смола

За направата на своите саксии дизайнерите от BKLYN Designs използват органично чиста, напълно естествена борова смола. Освен с екологичната си изработка и нежен дизайн, те ни радват и с приятен боров аромат, който навява спомени за великолепни гори и планински пейзажи.

Ако искате да се погрижите за растенията си и да получите професионални съвети за озеленяването и поддръжката на вашия двор, потърсете специалисти по ландшафтен дизайн, които да ви помогнат. Заявете безплатен проект в MaistorPlus и ще получите подбрани оферти, отговарящи изцяло на посочените от вас изисквания - изберете си най-добрия екип и зарадвайте дома си с великолепна градина!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
11 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
8 извършени проекта