Осем уникални решения как да спестите място във вашия дом

Публикувано на 21/06/2015 от Климентина Величкова | Последна редакция на 26/07/2016 | Видяно 8 817 пъти

Проблемът с пространството стои почти във всяко жилище в България. Спрели сте се на минималистично обзавеждне, не допускате внасянето на никакви излишни вещи и въпреки това недостигът на място е критичен. Какво да изберете - да живеете почти без мебели, като в затворническа килия или в задръстени помещения с риск всеки момент нещо да ви падне на главата. Решение обаче има - най-вече с трансформиращи се, сгъваеми мебели и хитроумни места за съхранение. Разгледайте нашите осем уникални предложения как да спестите място във вашия дом и почерпете дизайнерско вдъхновение.


Къде да повиваме бебето

Къде да повиваме бебето - в шкафа разбира се! Но това не е обикновен шкаф, а чудесна отваряща се платформа с мека възглавничка и дори полички с бебешка козметика. Преобличате малкото човече, после затваряте и всичко отново е спретнато, подредено и не пречи.

Вижте още: Да побереш кухнята в кутия - умното решение за повече пространство!


Маса като селска порта

Когато е сгъната, тази конструкция изглежда като стенна декорация във вид на селска порта. Като се разгъне обаче се превръща в красива дървена маса с пейки и места за шестима.


Защо да не поработим и на стълбите?

Да работим на стълбите, но не само като бояджия или дърводелец, а и на бюро. Самото бюро използва част от стълбите за опора. Друга част от тях играят ролята на рафтове за подреждане на разрични вещи.


Полетете на ракета от фотьойли

Тази ракета, която изглежда като модернистична статуя, всъщност се разглобява на масичка с четири удобни фотьойла. Когато нямате гости, просто отново събирате космическия кораб.


Тенис "врата"

Това не е нов вид спорт, а врата, която се завърта и се превръща в тенис-маса. Остава да грабнете хилките и да решите кой от коя стая ще играе.

Вижте още: Невероятен апартамент в Париж, събран в 8кв.м.


Вечната кухненска бъркотия под контрол

Бъркотията в тясна кухня е истински ад, но положението може да се държи под контрол с няколко куки, на които да накачите един в друг множество съдове и прибори, като ги подредите сполучливо по големина.


Стълбите на фокусника

В тези стълби има вградени чекмеджета, които ще откриете само след старателно търсене. На всичкото отгоре побират доста вещи, а като се затворят, сякаш изчезват като във фокус.


Използвайте вертикалното пространство

Наистина всичко е пълно до тавана, но не с разбъркани, а с идеално подредени вещи, дори с мивка, гардероб, легло и домашен офис. Пространството във височина е хитроумно разпределено така, че да съчетава разнообразни функции.

Ако тези предложения са ви харесали, не се колебайте да потърсите професионалист, който да ви помогне да разпределите рационално пространството във вашия малък дом. Направете безплатна зявка и изберете оптималното за вас решение.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
genchevstroi
Покривни услуги, София
53 извършени проекта