Естествени мебели от ратан за дневната

Публикувано на 11/11/2014 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 13 548 пъти

Използва се за изработка на кошници и различни плетени мебели за дома, градината или при обзавеждането на заведения.

Вижте още: Как да преобразите домашната си библиотека?


Естествени мебели от ратан за дневната

Ратанът е пълзящо тропическо растение, което вирее в няколко държави в Африка, Азия и Австралия. За разлика от бамбука, ратанът има масивна, здрава и в същото време лека структура. Обработката му започва, докато растението все още е зелено и не е загубило гъвкавостта си. Друг вариант за постигане на нужната еластичност на материала е предварителното му накисване във вода или подготовка под силна пара. След като изсъхне, ратанът трайно запазва формата и плетката си, а порестата му конструкция позволява по-лесното му оцветяване в предпочитан нюанс. В тази статия ще видите няколко идеи с елегантни мебели от ратан в дневната. За да се ориентирате колко ще ви струва изработката на ратанови мебели за вашия дом, направете безплатно запитване към специалистите, регистрирани в MaistorPlus. Сравнете цени и предложения от водещи мебелни фирми, вижте отзивите на клиентите за работата им и изберете подходящ изпълнител за вашия интериорен проект.


Естествена нотка в обзавеждането

Макар да сме свикнали по-често мебелите от ратан да присъстват в ектериора, виждате, че те изглеждат също толкова нежно и естествено и в интериора. Комбинират се добре с декоративни елементи от по-светлата гама. Плетката им също може да бъде изцяло съобразена с вашия вкус и стила, който искате да постигнете в помещението.


Сложете подходяща тапицерия

Тапицерията на ратановите мебели се състои от по-плътни и стабилни възглавници в седящата част и една идея по-меки и комфортни облегалки. Така че можете спокойно да се отпуснете на ратановия диван, без притеснения, че ще пропаднете в средата.


С какво си отива ратанът?

От ратан могат да се направят мебели за цялостно обзавеждане на дневна - диван, кресло, табуретка, различни видове маси и шкафчета. При изработката им ратанът се комбинира добре с дървен материал или стъкло.


Обзаведете се и вие!

Вижте още: 14 идеи за градински мебели от палети

Харесва ли ви стилът на мебелите от ратан за дневна? Или може би предпочитате това обзавеждане за градината? Потърсете специалист, на когото да се доверите и да възложите вашия проект. Направете безплатно запитване в MaistorPlus и сравнете офертите и репутацията на изпълнителите.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта