5 идеи за функционални мебели, направени от дървени щайги

Публикувано на 14/05/2020 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 14/05/2020 | Видяно 18 030 пъти

Дървените щайги могат да се превърнат в пръв приятел на всеки, който обича многофункционалността на вещите. Популярното им предназначение е да пренасят плодове, зеленчуци или буркани до мазето, тавана и обратно. Това обаче далеч не изчерпва техния потенциал. Спокойно можете да ги впрегнете в мисията за обзавеждането на своето жилище, като резултатът не само ще пощади джоба ви, а и ще бъде достатъчно ефектен и приятен за гледане.

Тук ви представяме 5 идеи за функционални мебели, направени от дървени щайги. Ако сте от щастливците със сръчни ръце, пишете ни в коментар под статията за коя от идеите желаете отделна публикация с инструкции как да си измайсторите съответната мебел сами. А в случай че предпочитате да поверите направата им на професионален изпълнител, мебелните специалисти в нашия сайт очакват вашата заявка.


Бюро за вашия ученически или работен кът

Четири щайги, сковани две по две една към друга, и една дървена плоскост върху тях. Това е всичко, което ви е нужно, за да си имате функционално ученическо или работно бюро. Отваря се място и за книги, декорации и всякакви други вещи, които искате да са ви под ръка. Решите ли да боядисате щайгите в по-весели цветове, тази мебел спокойно може да стане част и от интериора на детската стая. Помислете първо за съчетанието на новата придобивка с останалите вещи в стаята, ще пасне ли на интериора или останалия декор?

Вижте още: Малки и практични бюра, подходящи за всеки кът


Симпатична цветна етажерка

И като стана дума за дървени щайги, боядисани в жизнерадостни цветове, ето нагледен пример. Височината на етажерката може да бъде колкото вие решите и, разбира се, колкото позволява пространството в помещението, където ще я разположите. Консултирайте се с детето си за предпочитаните от него цветови съчетания и действайте. Всъщност напълно разрешено е да поканите радостните багри и във всяка друга стая. Така процентът на усмивките ви рязко ще скочи нагоре!


Табуретка с екстри

Освен да поседнете на нея, ще имате и достатъчно складово място за бърз достъп до най-необходимите ви вещи. Предимствата на отворената част на дървените щайги влиза в сила и тук. Направите ли си повече от тези, бързо можете да ги комбинирате в различни модули. Просто ги слагате една до друга и сте готови.


Удобно нощно шкафче от щайги

Едва ли мнозина от приятелите и познатите ви ще могат да се похвалят с толкова оригинално нощно шкафче. При това, изглеждащо наистина добре и впечатляващо с удобствата, които предлага. Представихте ли си го вече в своята спалня? Тук отново можете да развихрите въображението си и да създадете неповторим стил и уникално съчетание. Сложете вратички, ако смятате, че не искате вещите ви да са на показ за всеки гост. Можете да експериментирате и с перденце или частична преграда.

Вижте още: 11 уникални дизайнерски нощни шкафчета и масички


3 щайги в 1 пейка

Вземете три щайги, сковете ги една към друга откъм късата им страна, боядисайте ги в любим цвят, добавете шест дървени крачета и вече можете да приемате честитки за новата си пейка. А ако искате да ви поздравяват за още интересни мебели в дома ви, но нямате време или възможност да си ги сглобите сами, направете безплатна заявка за мебели по поръчка в MaistorPlus. Бързо ще получите атрактивни оферти, сред които да изберете тази, която максимално отговаря на вашите изисквания.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
30 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта