Функционални и удобни - легла от палети с уникален дизайн

Публикувано на 17/11/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 23/11/2016 | Видяно 40 458 пъти

Компактната спалня се нуждае от функционални решения, които да се справят с липсата на място за съхранение на вещи. Впечатляваща идея в тази посока е високото легло от палети, под чийто матрак може да подредите зимните дрехи и дебели одеяла, които няма да ви трябват в близките няколко месеца. Независимо дали ще заложите на удобни чекмеджета или ще поставите напречни дървени летви за визуално разделяне на пространството под леглото, този вариант със сигурност ще направи спалнята по-уютна и организирана.


Създайте допълнително местенце за вещи, скрито в таблата

Свикнали сме да възприемаме леглото от палети като удобна, но масивна конструкция, която често отнема твърде голяма площ в спалнята. Забравете за това схващане, защото модерното легло от палети не само не отнема много място, но дори предлага допълнително пространство за съхранение на вещи. За целта приобщете конструкцията му към цял модул, който обхваща една от стените в помещението и ви осигурява скрити ниши за поставяне на книги и декорации. Хитро, нали?


Съчетайте универсалното легло от палети с впечатляваща стенна декорация

Леглото от палети е не само достъпно, но и наистина практично решение за съвременния дом. То може да се превърне в стилен акцент от обзавеждането на спалнята, особено в съчетание с други подобни елементи като нощни шкафчета или стена, покрита с палети. По този начин ще създадете една наистина хармонична и балансирана обстановка, която предразполага към отмора и пълен релакс.

Виж още: Интересни идеи за практични мебели от палети


Висящото легло е оригинално, но не особено практично решение

Нестандартна, но наистина оригинална идея е поставянето на висящо легло от палети в спалнята. Този проект е особено подходящ за реализиране в стаята за гости, тъй като честото натоварване на конструкцията може да се отрази негативно върху нейната здравина. По подобен начин можете да сглобите и уникална люлка от палети за двора, която ще внесе свежест и настроение у дома.

Виж още: Мансарда с прекрасно обзавеждане от палети в индустриален стил


Легло от палети с вградено осветление - защо пък не?

Придайте индивидуалност на семплата спалня, като сглобите страхотно легло от палети, което разполага и с ефектно вградено осветление. Този проект е не само изключително лесен за изпълнение, но и ще внесе известна доза артистичност в компактното помещение. За да интегрирате успешно леглото от палети към интериора на дома, придайте му свеж нюанс, който да пасва на цветовете на останалата част от обзавеждането.


Класическо легло от палети с оригинална табла

Проектът за легло от стари палети е изненадващо лесен за изпълнение, но ако искате то да се превърне в постоянна част от обзавеждането на спалнята, придайте на дизайна му щипка креативност. За целта изградете подробен предварителен план и си набавете всички необходими материали, така че новото легло да се сдобие с наистина оригинален облик. Експериментирайте с цвета на леглото, добавете устойчиви крачета към основата му или пък оформете уникална табла, която да се превърне в стилен акцент от дизайна на помещението.


Функционални и удобни - легла от палети с уникален дизайн

Мебелите от палети вече превземат не само двора и градината, но намират приложение и в модерната спалня. Освен че приемат формата на нощни шкафчета и практични етажерки, днес те се превръщат и в удобни легла, които не отстъпват по качество на класическите варианти. Разгледайте нашите интригуващи идеи за дизайн на легло от стари палети, а за избора на мебели за дома се консултирайте с опитните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus!

Виж още: Размисли и страсти за камината


Алтернативна идея е вграждането на осветителни тела в таблата

Друга идея за скрито осветление към леглото от палети е монтирането на лампички в дизайна на таблата. По този начин инвестирането в скъпо допълнително осветление за нощните шкафчета става излишно, защото функционалното легло ще ви осигури необходимата светлина за четене след дългия работен ден. На същият принцип можете да оборудвате леглото и с електрически контакти, които ще направят зареждането на мобилния още по-удобно.

Виж още: Изкуство от палети: направи си сам красива декорация за дома


Цветни легла с колелца, които се превръщат в удобен ъглов диван

Функционална и интересна, тази идея ви дава възможност да откриете допълнително приложение на леглото от палети. Изградете две стандартни конструкции с напречно разположени летви и дебели матраци, които лесно и бързо можете да превърнете в практичен ъглов диван. За по-лесното им преместване, добавете колелца, а за наистина ефектен дизайн, помислете в какъв ярък нюанс да ги боядисате. Реализирайте някое от тези практични предложения още този уикенд, а за цялостното обзавеждане на новия дом се доверете на квалифицирани специалисти! Направете безплатна заявка в платформата и разгледайте техните оферти и реализирани проекти!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
valeros3 LTD
Покривни услуги, София
17 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта