12 забавни и креативни начина да украсите саксиите си за цветя

Публикувано на 26/11/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 10/07/2016 | Видяно 10 442 пъти

Потопени в бяло, саксиите ви не просто ще станат ослепителни, но и ще се превърнат в притегателна сила за светлината. Преобразете с четка и боя горната половина, като оставите частта към дъното небоядисана и завършете с чинийките. Полученият контраст ще впечатли и най-придирчивите.


Саксии, докоснати от дантела

Поне един човек от семейството и близките ви, ако не вие, умее да плете на една кука. Затова, по всяка вероятност, разполагате с едно от тези дантелени произведения. Когато решите, че вече е изпълнило мисията си на декорация върху холната масичка, възложете му нова задача и облечете саксията с него.


Саксии, наметнати с блясък

Малко блясък никому не е излишен, дори и да става дума за саксиите ви. Лесно можете да придадете яркост и характер на керамичните си съдове за цветя, като ги "наметнете" с парчета брокатени платове в различни свежи цветове.


Извикайте усмивки върху саксиите си

Толкова лесен трик, а може да озари цялата стая, в която държите стайните си растения. Освен това те ще израстат много по-радостни, приютени в саксии, върху които сте нарисували усмивки. Опитайте и се убедете сами.


Опаковайте саксията с въже

Въжето служи за скачане, да си направите люлка с него, да се упражнявате в завързване на моряшки възли. Ако никое от изброените мероприятия не ви ентусиазира в момента, имаме и друго предложение - използвайте го, за да "опаковате" саксиите си с него. Ще си гарантирате оригиналност.


Саксии с омбре ефект в компанията на злато

Няколко малки саксии, еднакви по форма и размер, могат да се превърнат в чудесни модели за омбре ефект. Боядисайте ги в няколко нюанса, от по-светло към по-тъмно синьо или друг ваш любим цвят и ги обединете в обща тема като добавите за всяка от тях златист кант. Всеки перваз в дома ви би се гордял да има подобно украшение.

Вижте още: Как да украсите дома си с висящи саксии с цветя


12 забавни и креативни начина да украсите саксиите си за цветя

Ако държите на свежестта, както по отношение на декорацията, така и на въздуха в дома си, то по всяка вероятност сте любители на стайните растения. Цветя, дръвчета бонсай, дори и подправки, могат видимо да подобрят интериора ви. Ефектът ще бъде още по-забележим, ако обърнете специално внимание и на съдовете, в които сте засадили своите зелени приятели. Тук ще ви представим 12 забавни и креативни начина да украсите саксиите си за цветя, а при необходимост от допълнтелни, професионални идеи от озеленители, винаги можете да разчитате на специалисти.


Използвайте релефна боя за саксиите си

Релефната боя има широко приложение и може да даде собствен почерк не само на стените. Саксиите ви ще бъдат като нови, ако експериментирате с интересни текстури върху тях.


Саксии с нежно и пастелно очарование

Ако предпочитате по-нежните и ненатрапчиви тонове, тогава решението е да боядисате саксиите си в пастелни багри. За да е все пак малко по-раздвижено, можете да направите комбинации от два различни цвята.

Вижте още: 5 лесни за отглеждане балконски цветя


Звезден дъждец върху саксии

Саксията, която ще декорирате, може да бъде и в различен от розов цвят, ако предпочитате. Вземете шаблон, за да бъдете по-прецизни в работата си, и я посипете със звезди, за да си подарите малко извън галактически усещания.


Декорирайте саксиите с камъчета

Малко лепило, камъчета, а защо не и мидички, малки рапанчета, мъниста, семена, ядки - можете да облепите саксиите си с всичко, което фантазията ви продиктува. Остава само да решите в какви композиции ще организирате материалите.


Саксии с флорална премяна

Цветята ви биха се чувствали прекрасно в компанията на свои събратя или посестрими, били те и нарисувани. Харесайте си плат с флорални мотиви от дреха, покривка, които вече не използвате, и им дайте нов живот като ефектна украса за саксиите ви. А защо не и сами да изрисувате любимите си растителни представители?


Саксии, декорирани по ваш шаблон

Ако се доверявате на ръцете си, в умението им да рисуват и чертаят точно, можете да създадете шаблон на място, върху саксиите си. Дори и да сте го "преписали" отнякъде, пак ще си остане удовлетворението от това, че сами сте се потрудили.

Събрахте ли достатъчно идеи за малките градини в дома си? Ако се нуждаете от съдествие в декорирането и на двора си, бързо и лесно можете да се свържете със специалисти по озеленяване близо до вас. В отговор на ваша безплатна заявка ще получите оферти от изпълнители в кратък срок, ще можете да ги сравните и да прецените кого да наемете, според вашите изисквания.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта