Креативна пътека от цимент в 6 стъпки

Публикувано на 06/03/2013 от Admin Admin | Последна редакция на 31/08/2016 | Видяно 19 910 пъти

Искате ли градината ви да привлича заинтригувани погледи и да събужда усмивки сред минувачите? Тогава експериментирайте със следващите стъпки, които освен креативни, са и доста практични. При лошо време оставате сухи и предпазени от калта, а при хубаво - се радвате на артистичния си двор. Изпробвайте тази бърза, но интересна идея - как да си направите циментови стъпки с формата на листа в градината:

Вижте още: Градинска пътека с плочи от естествен камък

Необходими материали:

  • Циментова смес
  • Съд за разбъркване
  • Мистрия
  • Лопатка
  • Големи листа от растение
  • Подложка или дебело парче картон
  • Боички

Ако сметнете, че имате нужда от помощ или ви е хрумнала по-сложна идея, не се колебайте да направите заявка и да получите различни оферти от препоръчани градинари и фирми за озеленяване, които да изпълнят желанието ви.


Стъпка 1

Изберете мястото, където искате да минава пътеката. С помощта на лопатка изкопайте дупки с 8 см дълбочина във формата на листото, което сте избрали.

Стъпка 2

Подгответе работното си място: поставете парчето дебел картон и изсипете циментовата смес в подходяща тавичка. Ако е небходимо, добавете вода. Разбъркайте сместа добре с мистрия.


Стъпка 3

Подгответе толкова големи листа, колкото стъпки искате да поставите в градината си. Намажете циментова смес върху всяко листо и натиснете добре, за да се получи отпечатък. Ако отпечатъкът не е достатъчно ясен, можете да го повторите като внимателно издълбавате жилите на листото с дървена клечка.

Стъпка 4

Маханете листото и повторете същата процедура с останалите листа.


Стъпка 5

Поставете готовите циментови стъпки в изкопаните дупки. Покрийте цимента, за да му помогнете да се стегне. Оставете стъпките така около седмица. След това можете да боядисате вашите стъпки в различни цветове, които да отиват най-много на вашата градина.

Стъпка 6

Насладате се на прекрасната си градина с новите стъпки. И не забравяйте, че ако все пак ви е необходим професионалист, винаги можете да се обърнете към нашите озеленители, които с удоволствие ще се включат в разкрасяването на вашата градина. 

Вижте още: Градинско езеро от стара гума в 5 стъпки

А за всички други сфери, можете да потърсите сред многобразието от майстори и фирми като направите безплатна заявка за вашия ремонт с едно кликване на мишката.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
80 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта