Направете си сами практична поставка за чаши от палети

Публикувано на 10/05/2015 от Мария Колева | Последна редакция на 28/07/2016 | Видяно 8 026 пъти

При една по-малка кухня или на вилата можем да сътворим нещо, което да помогне за прегледното подреждане на посудата. Ще ви покажем идея, как чашите за кафе и чай може да са подредени, да са пред очите ви и всяка една да е лесно достъпна. При това много евтино, като материали, и може да го направите съвсем сами!

Виж още: Пролетно почистване на баня с домашни препарати


Защо да използваме палети?

Дървото е от най-добрите материали за изработване на всякакви вещи. То е основата и на нашата поставка за чаши. За да ни излезе много евтино или безплатно, ще използваме палети. В този случай дори и един на брой е достатъчен. Той е пригоден да издържа на големи тежести, поради което се прави от много качествена, здрава дървесина. И така, ако намерим счупен палет, изхвърлен като ненужен отпадък, то сме си осигурили безплатен материал за нашата поставка.


Нужни материали и инструменти

Необходима е само половината, до една четвърт част от палета. В този смисъл наистина излязъл от употреба материал ще ни е напълно достатъчен. Но това не е всичко. Нужни са още:

  • метални куки;
  • винтове за дърво;
  • винтове с дюбели за стена;
  • боя;
  • четка;
  • гъба;
  • парче картон.


Направете си сами практична поставка за чаши от палети

Кухнята е частта от дома и вилата ни, нуждаеща се най-често от почистване и подреждане. Тенджери, тигани, чаши, чинии... Нареждаме всичко по шкафовете, а после трудно намираме това, което ни трябва в момента, и то е най-често под всичко друго. Ето защо ви предлагаме едно чудесно решение на този проблем! А ако искате да направите дома си естетичен и функционален, не се колебайте да се свържете с опитни професионалисти още сега.


Стъпки в направата

Ето как да действате:

  • Изрежете от здравата част на палета парче, което естетически и функционално да пасва на вашата кухня. Ако е много голямо, ще изглежда нелепо, ако е прекалено малко, няма да ви е полезно.
  • Дървото от палета е грубо и необработено. Освен това може да е захабено и потъмняло. Затова с шкурка или шлайф машина трябва да се изглади. С грунд и байц ще получите крайния добър вид на дървото.
  • От картона направете шаблон с буквите необходими за написване на думата "КАФЕ", а с гъбата нанесете боя, за да се получи надписа. Така, ако желаете, ще отбележите уникалната функция на вашата поставка. Разбира се, думата може да е друга, а на практичната вещ бихте могли да закачите черпаци, тигани и други.
  • С отвертка, бормашина, винтове, дюбели и малко сръчност, разбира се, закрепете куките за дървото, а цялата конструкция за стената.

Виж още: Направи си сам табло за легло от палети


Краен резултат

Източник

Вече може да се насладите на направената от вас поставка! На куките биха могли да се подредят чаши за кафе и чай, халби, тигани, малки тенджери, режещи и заточващи кухненски принадлежности. И няма нужда да ровите в шкафа! Кухнята е подредена, а всичко е пред очите ви!

Хареса ли ви тази практична и интересна идея? Ако планирате ремонт на кухня, не се колебайте да се свържете с опитни изпълнители. Можете да видите различни предложения и коментари от предишни клиенти. Заявката на интериорен проект става лесно и безплатно!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта