9 мощни почистващи продукта, които дори не предполагате, че имате у дома

Публикувано на 07/12/2015 от Ани Атанасова | Видяно 6 538 пъти

Източник

Отървете печката си от всякакви лепкави и мазни петна с помощта на паста от 1/2 чаша сода за хляб и от 2 до 3 супени лъжици вода. Първо махнете решетките, след което покрийте вътрешността на печката с пастата, като внимавате да не засегнете реотаните. Оставете така за през нощта. На следващата сутрин избършете с влажна кърпа. Напръскайте с оцет при наличие на останали петна. След като замърсените учатъци образуват пяна, можете лесно да ги отсраните с кърпата.


Универсален почистващ препарат

Източник

Този препарат чисти с лекота всякакви повърхности, особено ламинат и плочки. Смесете равни части вода, оцет и спирт. Добавете 2, 3 капки веро и около 15 капки от любимите ви етерични масла, за да прикриете миризмата на оцет. Използвайте препарата в пулверизатор и забършете с микрофибърна кърпа.


За неръждаема стомана

Източник

Налейте еднакви части вода и оцет в пулверизатор. Добавете капка веро и 4 капки от любимите ви етерични масла. Разклатете, докато всички съставки се смесят, след което напръскайте върху микрофибърна кърпа, с която да забършете повърхностите от неръждаема стомана. Резултатите са наистина изненадващи.


За фуги

Източник

Смесете една чаша веро с една чаша затоплен оцет. Присипете ги в пулверизатор. Разклатете добре и напръскайте фугите. Оставете да престои за няколко минути. Почистете с четка и забършете с мокра кърпа. Когато сте готови, изплакнете добре с гореща вода.


9 мощни почистващи продукта, които дори не предполагате, че имате у дома

Източник

Ако ви е писнало постоянно да купувате препарати, които се оказват с минимален ефект, замислете се колко неща имате вкъщи, които можете да използвате за почистването на всяко кътче от дома ви. За да спрете с употребата на различни вредни за здравето химични препарати, прочетете следващите редове за 9-те мощни почистващи продукта, за които дори не сте предполагали, че притежавате. Ако пък чувствате, че имате нужда от помощ, изберете някой от специалистите, регистрирани в MaistorPlus!


За полиране на мебели

Източник

Смесете 3/4 чаша зехтин, 1/4 чаша оцет и сок от половин лимон. Разбърквайте добре преди всяка употреба и нанасяйте съвсем малко количество върху дървени мебели с мека кърпа. Дървото ще бъде подхранено от зехтина, изчистено от лимона и освежено от оцета.

Използвайки тези 9 прости почистващи продукта за почистване, които можете да направите съвсем сами с продукти, които вече имате у дома, можете да бъдете сигурни, че цялата ви къща ще блести без да се налага да тровите вас и семейството си с химичните препарати, които обикновено използвате.

Ако нещо от видяното тук ви се е сторило добра идея, но не знаете как да действате сами, не се чудете, а се потърсете опитни хигиенисти. Пуснете заявка за почистване, сравнете цени и се спрете на най-подходящия изпълнител.


За тоалетната

Източник

Накарайте тоалетната чиния да заблести с 3/4 чаша боракс и 1 чаша оцет. По желание добавете няколко капки лимонова есенция. Пуснете водата, за да намокрите чинията и поръсете отгоре ѝ забърканата смес. Оставете за през нощта, след което почистете с четка и изплакнете на сутринта.


За гранитни повърхности

Източник

Смесете 1/4 чаша спирт и 2 чаши вода в пулверизатор. Добавете от 3 до 5 капки веро и от 5 до 10 капки етерично масло за аромат. Напръскайте повърхностите от гранит и избършете с микрофибърна кърпа.

Вижте също: Нуждае ли се душът ви от ремонт?


За месингови повърхности

Източник

Почистването на месинг изисква само две нетоксични съставки - сода за хляб и лимон. Сокът на половин лимон се смесва с 1 ч.л. сода в малка купа до образуването на паста. Сместта ще се разпени. Когато този ефект отмине, натъркайте пастата върху замърсените участъци с кърпа, след което изплакнете и избършете с чиста кърпа. Повторете при нужда.


За стъкло

Източник

За да си направите ваш собствен почистващ препарат за стъкло, трябва да смесите 1/4 чаша оцет, 1/4 чаша спирт, 2 чаши вода и 1 супена лъжица царевично нишесте, които след това да прехвърлите в пулверизатор. Разклатете преди употреба и напръскайте така, както бихте направили с обикновен препарат. Избършете с микрофибърна кърпа.

Вижте също: 5 начина да задържите къщата си чиста за по-дълго време

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
29 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
11 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта