Цветна етажерка за детска стая

Публикувано на 05/02/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 20/07/2016 | Видяно 11 893 пъти

Основната цел на всяка мебел, която създаваме сами, е да бъде максимално полезна за нас и да отнема минимална част от бюджета ни. С достатъчно сръчност и въображение можем да направим истински интериорни шедьоври, които, на всичкото отгоре, не можем да намерим на пазара. Не можем да не ви попитаме–омръзнало ли ви е от купчините с книги и играчки в стаята на вашето дете? Ако е така и търсите лесен и удобен начин да съхранявате вещите на детето си без да купувате мебели, с които след едва няколко години да се сбогувате, ние сме насреща. Това съвсем не е ситуация от типа „мисията-невъзможна“, затова сме ви подготвили една много симпатична идея за съхранение на вещи, а именно–цветна етажерка за детската стая. И хубавата новина е, че можете да си я направите сами, като я съобразите с цветовата гама на стаята и вашия вкус!

Виж още: Шкафче за обувки от дървена щайга

Необходими материали:

  • Няколко дървени щайги
  • Боя

Необходими инструменти:

  • Бормашина
  • Винтове
  • Прави планки 
  • Шкурка


Стъпка 1: Подберете материали

Първата и основополагаща стъпка е да се сдобиете с няколко дървени щайги. Преди да преминете към закупуването им обаче, огледайте ги добре за пукнатини и остри трески, тъй като голяма част от тях имат подобни дефекти. Желателно е преди да предприемете следващите стъпки от направата на етажерката да ги шлифовате с помощта на шкурка, за да премахнете дребните трески и прах.


Стъпка 2: Придайте на щайгите вълнуващи нюанси

Следва най-забавната част, а именно боядисването на дървените щайги! Дали те ще бъдат едноцветни или всяка ще бъде в различен нюанс зависи изцяло от вас. Можете да добавите разноцветни петна или декорации по ваш избор, а също и да повторите боята до достигане на желания цвят. Отделете повече време за обмисляне на цялостния вид на етажерката, както и на това дали дървените щайги да бъдат вертикално или хоризонтално разположени, а защо не и комбинация от двете. Всякакви варианти са възможни, стига да разполагате с достатъчно пространство за експерименти в детската стая.


Стъпка 3: Създайте устойчива конструкция

Най-трудната част е сглобяването на етажерката. За да не се разпадне, трябва да прикрепите дървените щайги една за друга с помощта на винтове и бормашина. Разположението както на щайгите, така и на самите винтове, е изцяло по ваша преценка и зависи от общия вид на етажерката, но препоръчваме устойчивостта й да бъде с приоритет пред външния й вид, бихте могли да я прикрепите с винтове за стената. Накрая остава да подредите всички играчки и книги, за които до този момент не намирахте място в детската стая.


Стъпка 4: Декорирайте по свой вкус!

Виж още: Детски легла, вдъхновени от приказките

Надяваме се тази цветна идея да ви е вдъхновила да разнообразите вида на детската стая, като сътворите уникална етажерка от дървени щайги. Ако пък планирате цялостен ремонт на стаята на вашето дете, направете безплатна заявка в MaistorPlus и се възползвайте от съветите на специалистите ни в сферата на интериорния дизайн, регистрирани в платформата. Така не само ще може да разгледате офертите им, но и да получите отзиви и оценки за тяхната работа, за да се изберете в последствие най-доброто за вас и вашия дом.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
ТИВИЕС-интериорни решения ООД
Мебели и обзавеждане, София
52 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
82 извършени проекта
Васил Василев
Боядисване и декорация, София
87 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта