Създайте коледно настроение с елха от палети

Публикувано на 19/12/2016 от Нели Минчева | Последна редакция на 19/12/2016 | Видяно 3 179 пъти

Искате коледно настроение у дома, но не и да купувате отсечено дръвче? Тук ще ви предложим един разкошен вариант за целта – елхичка от палети. Домашно измайсторената украса ще допринесе за празничната атмосфера вкъщи, като освен това ще придаде на жилището ви чара на непринудения селски интериор. А ако имате нужда от помощ за някоя довършителна дърводелска работа у дома, не се колебайте да потърсите доказал се професионалист.


Какво ви е нужно?

Добрата новина е, че изходният материал е лесен за намиране и няма да ви струва никак скъпо. Не е необходимо палетите да са нови, дори е допустимо да имат леки дефекти. Подберете няколко дъски от тях, които са в добро състояние. Броят им може да варира според това към каква височина на елхата ще се стремите.

Освен това ще са ви нужни чук, пирони, боя (бяла, зелена или друга според вашите предпочитания), рулетка, трион, телена четка, предпазни ръкавици.

Вижте още: 9 цветни идеи за мебели от палети 


Кичеста елхичка от ръчно изрязани палетни дъски

Първо се заемете с основата на елхичката, към която ще прикрепите клонките впоследствие. Трябва ви дълга дъска в добро състояние. След това премерете и изрежете самите клони. Преценете колко да бъдат те, така че да са разположени на еднакво разстояние един от друг, като дължината на всеки следващ трябва да намалява пропорционално на предишните.


Лесен и бърз проект за неповторимо настроение у дома

С помощта на телената четка почистете добре дъските, а след като ги заковете към избраната основа, боядисайте. Оставете да изсъхне добре и вече разполагате с оригинална и атрактивна коледна украса.

Вижте още: Как да си направим кухненски остров от палети?


Ако сте по-сръчни с четката, отколкото с чука и триона...

Има и още по-лесен начин да се сдобиете с елха от палети. Тук обработката на материала е сведена до минимум. Нарисувайте коледното дръвче върху палетната основа. Получената декорация е също толкова симпатична и красива.

В случай че ви предстои по-сериозна дърводелска работа и смятате, че едно рамо ще ви е добре дошло, не се колебайте да използвате нашия сайт, за да откриете точния майстор. Пуснете описание на проекта си в MaistorPlus и ще получите необвързващи оферти от регистрираните при нас изпълнители. Ще можете да сравните предлаганите условия, както и да прочетете отзиви за въпросните фирми от техните предишни клиенти. По този начин ще се свържете точно с майстора, от когото имате нужда.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта