Как най-лесно да научим децата да връзват обувките си

Публикувано на 13/12/2016 от Нели Минчева | Последна редакция на 14/12/2016 | Видяно 6 904 пъти

Връзките на обувките представляват истинско предизвикателство за малчуганите. В същото време завръзването им е процес, който се случва доста често, така че колкото по-рано започнат опитите за овладяването му, толкова по-добре - и за детето, и за неговите родители. В настоящата статия ще ви представим една хитра идея, с чиято помощ можете да превърнете неравната борба със своенравните връзки в забавна игра.


Какво ви е нужно?

Необходими материали:

  • Лист хартия
  • Картон
  • Дигитален макет на обувки, който да принтирате (можете да използвате настоящата снимка, като я увеличите и се насочите към най-близкото до вас печатно устройство)
  • Дебел конец / Прежда / Връзки за обувки
  • Перфоратор
  • Лепило
  • Ножици
  • Цветни фулмастери или моливи

Вижте още: Разкошна артистична саксия за любимото ви растение в дневната


Да преминем към създаването на учебните обувки

Както сигурно се досещате, листът ще влезе в употреба при принтирането на обувките. След като тази работа е свършена, погрижете се за оцветяването на готовия чифт в предпочитани от детето цветове.

Изрежете с ножица обувките и ги залепете върху картона. Последният не е нужно да бъде специално закупен за целта, можете да използвате картонена опаковка или непотребен кашон, като обърнете внимание да е по-дебел. В зависимост от дебелината му - направете дупки за връзките с перфоратора преди или след залепването.


Проектът ви е почти готов

Прокарайте връзките през дупките и се уверете, че оставащите свободни краища са достатъчно дълги, така че детето да може спокойно да се упражнява. И в крайна сметка му покажете как да връзва връзките. Пуснете някоя от заучените песнички и се отдайте на забавление.

Вижте още: Белите чинии са скучни, боядисайте ги!


Връзването на обувките вече е забавно!

Когато прецените за удачно, може да включите в играта състезателен елемент - с още един чифт и второ дете участник или пък с отчитане на положителен резултат за време.

Ето че успешно снабдихте наследника си с поредната играчка, с която да се разнообразява у дома. Ако имате планове и за реорганизация на детската стая, не се колебайте да потърсите професионална помощ в нашия сайт. Пуснете безплатна заявка с проекта си в MaistorPlus и проверете фирмите, които ще ви изпратят подробни оферти за изпълнение. Сравнете оценките за тяхната работа от предишните им клиенти, за да бъдете сигурни, че избраният майстор ще бъде най-подходящият за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
11 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта