5 лесно осъществими идеи за украса на дома с уж ненужните стари копчета

Публикувано на 16/02/2017 от Нели Минчева | Последна редакция на 16/02/2017 | Видяно 8 860 пъти

Когато изхвърляте стари и износени дрехи, не забравяйте да запазите техните копчета. Те могат отново да влязат в употреба, включително и за декорация на вашия дом. В тази статия ще ви представим няколко оригинални идеи за целта, повечето от които са изключително лесно осъществими. Възползвайте се и внесете разнообразие в интериора по един оригинален, пъстър и неповторим начин. Можете да експериментирате с всевъзможни идеи, комбинации и форми. Ако обаче търсите по-голяма промяна за интериора у дома, свържете се с професионални интериорни дизайнери, които да ви дадат ценни и добри съвети.


Симпатична възглавница, с която да украсите дневната

Нужен ви е едноцветен плат за калъфката, шарено хасе, от което да изрежете стъблото на дървото и да го пришиете върху основата, както и много зелени копчета. Не е задължително последните да са еднакви по големина, форма и цвят, напротив, ако са различни, короната ще стане дори по-интересна. Бихте могли да ги зашиете към възглавничката, но препоръчваме да ги залепите, тъй като става много трудоемка задача. Помислете и за друга идея - къща, животно, любим герой на децата у дома.

Вижте още: Белите чинии са скучни, боядисайте ги!


Нетипичните креативни пердета

С няколко разноцветни копчета и щипка въображение превърнете старите пердета в произведение на изкуството. Пришийте копчетата по краищата, в средата или където ви се струва, че ще стоят добре. Търсете контраст, за да се получи по-голям ефект. Можете да оформите и определена фигура, да изпишете името на любимия или да "изрисувате" красив пейзаж. Ако решите да залепите копчетата на завесата в банята, а не да ги пришивате, обърнете внимание лепилото да е водоустойчиво, за да не изпадат парчетата на произведението ви след първия взет душ. Можете да почерпите идеи от въображението на най-малките членове на семейството, както и да приложите този мотив и по други мебели у дома. 


Колко е часът?

В магазините за по-евтини стоки ще намерите голямо разнообразие от достъпни часовници, чиито механизми можете да облечете в нови „дрешки“ по ваш вкус. Интересно приложение за уж непотребните копчета, останали от някоя стара блуза или рокля. Съобразете големината на часовника, на копчетата и използваните стрелки, за да се получи изчистен и закачлив проект. Цветовете на копчетата можете да разнообразите, като заложите на един нюанс за четните числа или да изберете по-големи копчета за нечетните. Опциите са безброй и зависят от вашите предпочитания и вкусове.


Необикновена ваза за вашите цветя

Едва ли някой от познатите ви има подобна чудна вещ у дома си. Направата й изисква малко търпение и сръчност, но букетите у дома ще бъдат настанени в причудлива и чаровна ваза. Цветът ѝ определяте вие, в зависимост какви копчета изберете. Интересното е, че можете винаги да ги сменяте и по този начин да променяте малките акценти в интериора у дома. Както и да съчетавате по най-подходящ начин цветовата аранжировка на букета с тази на променящата се ваза.

Ако цветята не са вашата сила, можете да приложите същата идея за буркани в интересни форми, които да пълните с цветни копчета и да поставяте на различните местенца у дома.

Вижте още: Разкошна артистична саксия за любимото ви растение в дневната


Или необикновени цветя от цветни копчета

За всяко цветенце са ви нужни копчета в три размера в различни цветове и подходящи дръжчици, за които да пришиете горната част на интересното „растение“. Това е само една от многото идеи, които можете да реализирате с малко въображение и желание. Така че запретвайте ръкавите и още този уикенд измайсторете нещо малко, но симпатично за дома си.

Сигурни сме, че тези страхотни хрумки са ви допаднали и се надяваме да съберете смелост да приложите на практика някои от показаните идеи. В случай че имате нужда от помощ за други нововъведения у дома и искате да се обърнете към професионалист, можете да намерите опитен интериорен дизайнер чрез нашия сайт.

Пуснете безплатна заявка в MaistorPlus и ще получите конкурентни оферти от регистрираните при нас експерти. Тук ще откриете повече информация за тяхната дейност, както и отзиви от техните клиенти. Не се колебайте да питате, проучвате и експериментирате, за да се сдобиете с още по-красив и уютен дом!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
genchevstroi
Покривни услуги, София
53 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
М-Строй
Цялостен ремонт, София
44 извършени проекта